A LEGO Ideas program egyik legújabb gyöngyszeme a Prince of Persia szett, amire minden rajongó azonnal rávetné magát.

A LEGO Ideas tulajdonképpen a dán kockagyár tehetségkutatója, vagy inkább inkubátor programja, melybe a független kreatívok nevezhetik a saját ötleteiket. A képekkel prezentált LEGO dizájnokat aztán a közönség megszavazza, a legsikeresebbek pedig továbbjuthatnak a következő fordulóba, aminek a legvégén – ha annak semmilyen jogi akadálya nincsen – fizikai formát ölthet a dolog.

Itt azonban valóban nincs megállás, egészen elképesztő, azonnal vevős LEGO szettekkel szemezhetünk, kezdve a Narutóstól, a Shrekesen át, egészen a Boston Dynamics robotkutyájáig, de ezek nagy része sajnálatos módon soha nem valósul meg.

A klasszikus, DOS-ra megjelent Prince of Persia LEGO szettért viszont úgy gondolom sok játékos kinyitná a pénztárcáját. Az ötletgazda leírása alapján egy olyan csomagról lenne szó, amivel bárki megépítheti, esetleg rekonstruálhatja a saját PoP egy képernyőre jutó pályarészét. Ezzel persze sokat nem tudnánk játszani, mivel első ránézésre nem úgy épül fel, mint a Super Mario szett, a polcon viszont kifejezetten remekül mutatna.

Ahhoz viszont, hogy egyáltalán a LEGO megfontolja az ötlet valósággá váltását több ezer támogatót/szavazót kell meggyőznie, erre pedig milestone-onként csak limitált idő áll rendelkezésre. A milestone-ok tulajdonképpen a szavazatok számát meghatározó fordulókat jelölik, az elsőből való továbbjutáshoz 100, a másodikból 1000, a harmadikból 5000, és végül 10.000 kell, ezeket átlépve pedig a rendelkezésre álló idő is megnő.

Persze, ha valami pár nap alatt éri el a bűvös 10.000-et, akkor hamarabb szemlézik a belsős szakemberek, amikor is megvitatják a megvalósítás lehetőségeit, akadályait, illetve felveszik a kapcsolatot a tervezőjével is. Tehát azon is áll, vagy bukik a dolog, hogy például a Prince of Persia jogtulajával, vagyis a Ubisofttal sikerül-e megállapodni a részletekben.

Még szerencse, hogy korábban volt már példa egy Ubisoft-Disney-LEGO Perzsia Hercege kollaborációra, igaz, akkor a filmet népszerűsítették vele. Ja, hogy hamarosan érkezik egy Sands of Time Remake? Akkor talán még van is esély, szóval ha tetszik a szett, akkor irány szavazni a LEGO Ideas-ra!

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×