Kötelező tananyag, nem csak battle pass tulajdonosoknak.

Tegnap írtunk arról, hogy hamarosan véget ér az Episode 2 Act 2, egész pontosan már csak négy napunk van hátra a VALORANT jelenlegi szezonjából. Minden Act-hez tartozik egy Battle Pass is, amelyek rendre 50 tier-ből tevődnek össze, illetve az Episode 1 Act 3 óta már egy Epilógus fejezetet is tartalmaznak, ami további öt szintet jelent.

Egy-egy Battle Pass teljesítésére általában két hónap áll rendelkezésre, ami elsőre soknak tűnhet, de a szintek farmolása csak az elején egyszerű, a későbbiekben egyre nehezebbé válik. Éppen ezért különösen fontos, hogy tudjuk, miként lehet a leggyorsabban fejlődni, pláne, hogyha nem minden percünket a VALORANT világában szeretnénk eltölteni.

Természetesen a lenti tippek nemcsak azoknak hasznosak, akik megvásároljak a „szezonbérleteket”, hiszen az ügynökök megszerzéséhez és a szerződések fejlesztéséhez is XP-re van szükségünk, ráadásul minden Battle Pass tartalmaz ingyenes jutalmakat. Persze nem innen fogjuk megszerezni meg a legjobb skineket, de számos jópofa kozmetikummal bővíthetjük raktárunkat. Ha pedig a teljes Battle Pass-re vágytok, akkor azt minden Act során 1000 VALORANT pontért tudjátok megvásárolni, ami nagyjából 3500 forintnak felel meg.

Teljesítsd a napi és heti küldetéseket!

Ez kell, hogy legyen a prioritási lista élén, hiszen ezekkel lehet a legtöbb XP-t szerezni. Napi küldetésből kettő van és egyaránt 2 000 XP-t adnak, míg heti missziókból három érhető el és hétről-hétre egyre több XP-t kaphatsz, a végén akár 21 280-at is. Mindez természetesen független attól, hogy a korábbi hetek küldetéseit teljesítetted vagy sem.A napi feladatok általában könnyen elvégezhetőek, míg a heti megbízatásokért kicsit jobban meg kell küzdeni. Utóbbiak sem nehezek, pusztán több időt kell beleölni a teljesítésükbe.

Akkor se aggódj, ha kimarad egy hét, ugyanis a rá következő héten is bepótolhatod őket. Fontos viszont megjegyezni, hogy két hétnél hosszabb ideig nem lehet göngyölíteni a feladatokat, így egyszerre legfeljebb hatot tudsz teljesíteni.

Pörögjön a Spike Rush!

Ez az a játékmód, ami XP szempontjából a legjobban megéri, így amennyiben kizárólag azért játszol, hogy gyorsabban léphesd a szinteket, akkor a Spike Rush lesz a tereped. Összegezve itt láthatod, hogy mennyi XP-t kapsz a különböző játékmódokban:

  • Escalation: 800 XP + 200 XP győzelem esetén
  • Deathmatch: 900 XP
  • Spike Rush: 1 000 XP
  • Competitive/Unrated: 1 300 XP – 4 700 XP

A fentiek alapján elmondható, hogy a Spike Rush éri meg a legjobban, hiszen ott garantáltan 1000 XP-t kapsz és pörgősek a mérkőzések, míg a Competitive/Unrated meccsek elhúzódhatnak és nem kiszámítható az eredményük, így a megszerzett XP sem.

Neked melyik a kedvenc játékmódod? Na, és a Battle Pass-t megszoktad venni? Írd meg kommentben!

×