Az Apple újabb nagy dobással készül a felhasználóknak.

A jól ismert Apple-elemző, Ming-Chi Kuo érdekes jövőképet vázolt fel néhány hete a MacRumorsszal: szerinte az Apple a 2030-as években egy különleges kontaktlencséket ad majd ki. Szerinte ezek a lencsék hozzák el a számítástechnika következő korát.

Ez nagyon érdekesen hangzik, de pontosabban mire is gondolnak ?

Az úgynevezett AR kontaktlencsék egy kiterjesztett valóság élményt nyújthatnak majd a használónak anélkül, hogy szemüveget vagy fülhallgatót kellene viselni. A kiterjesztett valóság a valós időben jeleníti meg a digitális infókat; például az utcán sétáló felhasználó megtekintheti az üzletek nyitvatartását vagy bármi más egyszerű információt.

Kuo szerint ezek lencsék „valószínűleg nem rendelkeznek majd független számítási kapacitással és tárolóval”, ami arra utal, hogy egy iPhone-nal való kapcsolatra lesz szükség, de a szakember erről nem közölt további részleteket. Mégis azért a közelebbi dolgokról is érdemes szót ejteni.

 

A szakember szerint az Apple akár már 2022 közepére is tervezheti a régóta várt vegyes valóságú (Mixed Reality) fülest, amelyet 2025-ben követheti majd a kiterjesztett valóság szemüveg. Más források szerint már 2022-re mutatják ez utóbbi megjelenését.

Szerintetek mennyire valóságos ez a 2030-as megjelenés egy ilyen összetett kütyünek? Jöhet hamarabb is?

Nagyon közel a kontaktlencsébe épített kijelzők korszaka

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

×