A szemünk előtt válik a sci-fiből valóság! Hamarosan nem csak a kosárba pakolunk a kezünkkel, hanem instant fizethetünk is.

Az Amazon még 2020 szeptemberében mutatta be az egészen futurisztikus új fizetési technológiáját, a ‘pay-by-palm’-ot. Ennek lényege tulajdonképpen az, hogy a regisztrált felhasználók új tudnak majd fizetni az üzletekben, hogy egy szenzor fölé tartják a kezüket, ami így felismerve őket már vonja is a bankszámláról a megfelelő összeget.

Ha erről a sci-fi filmek és játékok sokszor használt kézazonosító rendszere ugrott be, akkor nem állsz távol a valóságtól. Az Amazon One-ra keresztelt kütyü ugyanis hasonló elven működik – amit ‘Just Walk Out’ technológiára kereszteltek: letapogatja és felismeri az emberek teljesen egyedi tenyérnyomát, ezzel tulajdonképpen beazonosítva az illetőt. Ez a fajta vertifikáció tulajdonképpen a bankkártyát (vagy okoseszközt) és a pin kódot egyszerre váltja ki.

Ez az érintésmentes módszer a fizetésen felül tulajdonképpen bármire használható, ami azonosítást követel.

Megkezdik a terjesztését

 

Az Amazon One eddig csak az Amazon saját üzleteiben kapott helyet, most azonban bejelentették, hogy – egyelőre csak Seattle-ben, de – egyre több kereskedelmi üzletben lehet majd így fizetni. Ha a módszer beválik, akkor elég nagy valószínűséggel más helyeken is alkalmazhatják, a tervek szerint szerte a világban.

Magyarországra sajnos egy jó ideig biztosan nem fog megérkezni, bár már annak is tudnának sokan örülni, ha rendelhetnének a vállalat európai felületeiről, ugyanis az új adótörvény miatt kishazánkba felfüggesztették a csomagküldeményeket.

via – Slash Gear, Amazon

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

×