Valószínűleg a magyar kereskedelmi adózással van problémája a cégnek, ezért egyelőre inkább ki sem szállít.

Az Amazon átmenetileg felfüggesztette a Magyarországról történő rendeléseket az európai felületeiről – számolt be róla a Telex. A probléma érdekes módon az online áruház amerikai oldalát nem érinti, onnan gondtalanul rendelgethetünk bármit, ellenben a brit, francia, vagy német felületekkel.

A portál megkérdezte az Amazont a korlátozás okáról, akik válaszukban azt írták, hogy a rendeléseket átmenetileg felfüggesztették, és addig fenn is tartják, míg nem alkalmazkodnak a megváltozott magyar adójogszabályi előírásokhoz.

Kép: Daily Mail

A Telex szerint ennek oka ugyan lehetne a július 1-től, az egész EU területén érvénybe lépő olcsó, 22 euró alatti termékek vámmentességének megszűnése, viszont sokkal valószínűbb indok a magyar kiskereskedelmi különadóról szóló törvényjavaslat – melyet eredetileg a koronavírus-járvány okán vezettek be, végül azonban véglegesítettek.

Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy az 500 millió forint alatti éves nettó árbevétellel működő kereskedelmi végeknek nem kell különadót fizetni, ezen felül viszont az adómérték sávosan emelkedik. Kivéve az online áruházakat, mint a Wish, az AliExpress és az Amazon, akik nem bújhatnak ki az adófizetési kötelezettségük alól. Ezt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalba befutó adatok szerint ellenőrzik.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Amazon mikor tervezi engedélyezni a magyar rendeléseket.

Te mit rendeltél utoljára az Amazonról?

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×