A kínai Meizu azt állítja, hogy a legújabb csúcstelefonjaira nagyon sok iPhone tulajdonos fizetett be.

Első ránézésre szinte semmiben sem tűnik ki a kínai Meizu az „átlagos” Android csúcstelefonok mára egészen szélesre nyúló kínálatából, mégis úgy tűnik, hogy a konkurens mobilplatform felhasználóit leginkább ennek a gyártónak a legújabb modelljei győzik meg a váltásról.

A Meizu legalábbis ezt kommunikálja, amely a legfrissebb nyilatkozatában azzal büszkélkedett, hogy a márciusban globálisan debütáló 18 és 18 Pro készülékeiket vásárlók 45%-a valamilyen Apple mobilról váltottak rájuk. Mindezt különböző kiskereskedők információi, és a saját adattovábbító alkalmazásuk alapján állapították meg, azt viszont nem tudni pontosan, hogy ez a globális, vagy inkább a hazai piacot jelöli.

Azt ugyanis egészen nehéz elképzelni, hogy Amerikában váltanának tömegével a kínai mobilra, ott ugyanis minden területen és korosztályban az iPhone az uralkodó, sőt, egy friss mérés alapján a fiataloknál szinte csak az Apple jöhet szóba.

Meizu 18 és a Meizu 18 Pro

A váltás oka a minden téren legmodernebb csúcskategórián és technikai adottságokon felül az operációs rendszer, a Fyme OS 9 lehet. Ezen az operációs rendszeren ugyanis nincsen előretelepített szoftver, illetve a felhasználók reklámmentességet is kapnak.

Ez a fajta modell pedig a világ ezen féltekén is érdekes lehet, így nem elképzelhetetlen, hogy számos európai felhasználót is elcsábított. Ha pedig így történt, vagy történik majd a jövőben, akkor a 2003-ban alapított, de a top gyártók közé eddig betörni képtelen Meizu könnyedén kitöltheti az LG által hagyott űrt, a dél-koreai vállalat ugyanis a nyáron kivonul a mobiliparból.

Forrás: GSMArena, HVG

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×