Jelenleg ezek a legnépszerűbb mobilmárkák a világon a Statista begyűjtött adatai alapján.

A Statista statisztikai oldal elkészítette a 2020-as évre vonatkozó mobiltelefon eladási grafikonját, melyen jól láthatjuk, hogy miként alakult tavaly a telefongyártók népszerűségi toplistája piaci részesedésük alapján. Meglepetések alig, kérdések viszont akadnak.

A Samsung szinte már természetesen vezeti a listát, hiszen a világ mobileladásainak 19,2%-ával, amit szintén nem meglepő módon az Apple iPhone-ja követ 15,1%-al, a harmadik helyen pedig megannyi kínai gyártó közül, számos megpróbáltatást követően a Huawei került 14,1%-al – nagyon szorosan az almások mögött.

Érdekesség továbbá, hogy a top10 gyártóból rendkívül dominánsan 7 kínai, míg kettő dél-koreai és egyetlen egy amerikai.

2021-ben viszont nagyobb változásokra számíthatunk, ugyanis az egyik koreai gyártó, a mobilpiacon veterán LG a napokban jelentette be, hogy közel 20 év után kilép a telefoniparból, mivel az már 6 éve veszteséget termel a vállalatnak.

Helyére a HVG szerint egy újabb kínai szereplő érkezhet, amit azért tartanak érdekesnek, mert az LG-nek az amerikai piacon 10%-os a piaci részesedése (ott, ahol a fiatalok többsége messze magasan Apple-t használ), kérdés viszont, hogy ki lesz az új szereplő. Megjegyezték továbbá, hogy 2020 meglehetősen rossz esztendő volt, ugyanis az Apple, és három kínai: a Xiaomi, a Realme és a Tecno tudott több készüléket eladni, mint korábban.

Te milyen telefont használsz?

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×