Az LG vezetése egy igen hosszú és sok szempontból meghatározó időszak végére tesz ezzel pontot.

Ugyan a mobilpiac egy egészen jövedelmező iparág, a Samsung-Huawei-Apple (és társaik) tengelyen kívül sajnos akadnak egészen megkopott renoméjú szereplői, melyek kivonulása előbb, vagy utóbb, de a nagyobbak súlya alatt végül biztosan megtörténik.

Az LG kivonulását a szegmensből már év eleje óta pletykálják, most azonban a vállalat egy hivatalos nyilatkozattal öntött tiszta vizet a pohárba, melyben megerősítették és bejelentették,

hogy július 31-ével teljesen és végleg bezárja kapuit az LG mobil részlege.

https://www.youtube.com/watch?v=OfE-gRKAWK0

 

A vállalat indoklása szerint a döntést a már hat éve tartó veszteséges működés fényében hozták meg, ami mostanra körülbelül 4,5 milliárd dollárra saccolható. Az LG 2012-ben a világ mobilgyártók élbolyába tartozott, illetve megannyi érdekes, merész és előremutató újítást is köthetünk a nevükhöz, azonban szintén dél-koreai riválisa és több ázsiai gyártó olyan nyomást helyeztek rájuk, amivel már mindezek ellenére sem tudták tartani a versenyt.

Az LG még 2002-ben lépett a mobilpiacba, 2010-ben pedig elkerülhetetlenül az okostelefonok készítésébe is bevetette magát. A vállalatot Dél-Korea elektronikai iparának úttörőjeként tartják számon, amely a telefonokon kívül egészen széles skáláját lefedi a mindennapi életnek. Tulajdonképpen részben emiatt is vonulnak ki, az így felszabadult erőforrásaikat pedig további fejlesztéseik, többek között az okosotthonok, az elektromos autó alkatrészek, a robotika és a mesterséges intelligencia felé csoportosítják.

A már piacon lévő modellek szoftveres támogatása természetesen nem szűnik meg, viszont a már régóta belengetett és az idei CES-es be is jelentett új, „kihúzhatós” telefonjuk nagy eséllyel már nem fog megjelenni. 

Ezzel a döntéssel az LG nem csak egy majd 20 éve tartó korszakot zár le, hanem olyan, a mobilfejlesztésekben egykoron úttörő nevekhez is csatlakozik mint a Nokia és a Blackberry.

Forrás: Telex, Reuters, The Verge

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×