Az Epic jelenlegi perén keresztül érdekes adatokra bukkantak. Az Epic Game Store pénzügyei messze nem rózsásak és több száz millió dollárt vesztettek.

Rengeteg szalagcímben olvashatunk az Epic Gamesről. Amióta a Fortnite beindult, csak úgy gyarapodik a cég. Az utóbbi időben azonban különböző peres ügyeken keresztül hallunk leginkább a cégről, melynek vizsgálatai során érdekes pénzügyi adatokra is bukkantak.

Noha az Epic 160 millió felhasználó mellett és 56 millió aktív felhasználóval rendelkezik úgy tűnik, ez se elég, hogy a Game Store nyereséges legyen. Az 1 milliárd dolláros bevételt leginkább az appon belüli vásárlások hozták, míg maga a store igen csak veszteséges.

2018 Decembere óta a cég összesen 450 milliónyi dollárt vesztett el, ami akár több mint fél milliárd is lehet év végére. De hogy minek is köszönhető ez? A rengeteg exkluzív megállapodás nem annyira nyereséges az Epic számára. Mivel a többi eladásból bevételt generálnak, így ezzel az agresszív stratégiával hátrányhoz juttatják az ellenfeleket még a veszteségek ellenére is. Az ingyen játékok és hasonló üzletek csak rátesznek egy lapáttal. A jelenlegi stratégia mellett 2023 előtt az EG nem fog nyereséget termelni, addig a cég többi részének kell a veszteségeket kiegyenlítenie.

Érdekes, hogy ezeket az adatokat valószínűleg a nyilvánossággal nem is osztották volna meg, de a jelenleg is zajló Apple elleni per a pénzügyi forrásokat is elemzi, így pedig publikálásra kerültek ezek az adatok is. Mindenesetre gazdasági szempontból nagyon agresszív stratégiának tűnik.

Szerinted lesz olyan hosszú életű az EGS, mint például a Steam?

×