A szervezők az eseményt egy 800 éve élt perzsa költőnek szentelik.

Két magyar csapat, a Budapest Five és a Békéscsabai E-Sport Egyesület is ott lesz azon a nemzetközi CS:GO tornán, amelyen 5000 dollárt osztanak ki a legjobbak között. Az NGES által szervezett harmadik Stay & Play Gamer Cup döntősei egyaránt meghívást kaptak, így mindennemű kvalifikáció nélkül tudnak majd nekivágni a versenynek.

 

A február 27-én megrendezett Stay & Play-en a Budapest Five 2:0-ra (16:6, 16:8) tudta legyőzni a Békéscsabai E-Sport Egyesületet, ám az azóta eltelt egy hónapban sok minden történt. Coolio és csapata márciusban szinte minden ESEA mérkőzését megnyerte (csak a CrowCrowd ellen kaptak ki), így 13:3-as mérleggel, a negyedik helyen jutottak be az Advanced divízió rájátszásába.

Első playoff meccsüket a hREDS ellen játsszák, ma 16 órától kövessétek a Leet Esport közvetítését!

A Békéscsabai E-Sport Egyesület szintén 13:3-as mérleggel végzett az ESEA Open ligában és végül a 21. helyen zárták az alapszakaszt. Első ellenfelük a rájátszásban a Priestly Esports lesz, mégpedig csütörtökön 20 órától. Emellett er9k-ék meghívást kaptak az EDC Season 3 zárt selejtezőjére, ahol a Budapest Five szintén jó eséllyel pályázik egy főtáblás invitációra. Jó látni, hogy mostanra már két magyar csapatnak is szurkolhatunk a nemzetközi porondon!

A Khamsa International Tournament résztvevői. (Kép: Liquipedia)

A Khamsa International TournamentGLA (Gaming League Azerbaijan) szervezésében kerül megrendezésre és az 5000 dolláros összdíjazás nem hangzik rosszul, pláne annak fényében, hogy a résztvevők közül kiemelkednek a magyar együttesek.

Apró érdekesség, hogy az eseményt a szervezők egy középkori perzsa költőnek, Nizáminak szentelik.

A többnyire kisebb csapatokkal operáló rendezvény remek lehetőség, hogy a Budapest Five és a Békéscsabai E-Sport Egyesület is tovább növelje a nemzetközi versenytapasztalatát, de az első három helyezettet megillető pénzdíjazásra is jó eséllyel pályáznak.

A magyar résztvevők jelenlegi felállása a következő:

  • Budapest Five: bodito, coolio, kory, torzsi, fleav, Cr0n0s (edző)
  • Békéscsabai E-Sport Egyesület: gubi, er9k, nestlaren, remaiN, ultra, pmk (edző)

Sok sikert kívánunk mindkét magyar csapatnak!

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×