Megint összejött a playoff, ráadásul az egész alapszakasz során csak háromszor kaptak ki.

Az ESEA harminchatodik szezonja januárban vette kezdetét, a legmagasabb divízióban (Advanced) szereplő magyar együttes pedig ezúttal is a Budapest Five volt. A csapat még a coolio-kory-torzsi-fleav-kolor ötösfogattal kezdte meg szereplését, majd a február végén, a PAPERPLANES elleni találkozót követően cseréltek egyet, kolor helyére bodito tért vissza, míg előbbi padra került. A magyarok a fennmaradó mérkőzések közül csak egyet buktak el, de összességében is csak három vereséget kellett elkönyvelniük.

A Budapest Five eredményei az alapszakaszban. (Kép: ESEA)

A 13-3-as mérleg az ötvenöt csapatos divízió negyedik helyére lett elég, a Budapest Five-ot csak a BLINK, a Movistar Riders és az Izako Boars előzte meg. Az alapszakasz és az elmúlt szezonok találkozóihoz hasonlóan, a Leet produkciós csapata a playoff egészét élőben fogja közvetíteni, így ha még nem tettétek meg, akkor érdemes bekövetni Twitch-csatornánkat. Időközben a rájátszás sorsolása is meglett, torzsiék első ellenfele a felső ági nyolcaddöntőben a finn hREDS lesz majd, mégpedig március 24-én, délután 16:00-kor.

A rájátszás díjazása: a legjobb nyolc csapat pénzdíjazásban részesül, de az első négy helyezett divíziót is léphet. (Kép: Liquipedia)

Ha sikerrel veszik az akadályt, akkor a KOVA EsportsTeam ESCA Gaming győztese lesz a következő ellenfelük, de a double-elimination (felső/alsó ágas) rendszer miatt vereség esetén sem kell még aggódni, hiszen akkor az említett meccs vesztese érkezhet majd.

Érdekesség, hogy a Budapest Five a legutóbbi szezon rájátszását is úgy kezdte, hogy kikapott a Cream Real Betis-től, ám utána négyszer is nyertek alsó ágon, ezzel bejutottak a Premier Relegation-be. Utóbbi akkor még nagy falatnak bizonyult (a magyarok az LDLC és az Illuminar ellen is 2-0-ra alulmaradtak), de bízzunk benne, hogy most már végre összejön a hőn áhított feljutás a Premier divízióba!

Sok sikert kívánunk a csapatnak! Ne feledjétek, magyar nyelvű élő közvetítésért keressétek a Leet Esport csatornáját, szerdán találkozunk!

https://leet.hu/termek/kingston-hyperx-cloud-ii-wireless/

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×