Kínában a Genshin Impact X KFC crossovert több helyen beszüntették, miután az esemény miatt több KFC-t is be kellett zárni az országban.

Miután megjelent, a Genshin Impact az egész világ egy legnépszerűbb RPG játékává vált, nagyon rövid időn belül. A fejlesztő miHoYo-nak annyira bejött az élet, hogy nemrég egy rakás RTX videokártyát, PS5-öt és egyéb konzolt halmoztak fel, amit az alkalmazottak közt osztottak szét. Nemrég viszont egy crossover esemény miatt járt rosszul a KFC étteremlánc Kínában.

A miHoYo és a KFC crossover eseményt indított, ami sajnos balul sült el.

Kínában azok a vásárlók, akik a KFC éttermeiben promóciós sült csirkét vettek, egy kódot kaptak, melyet a játékban tudtak beváltani. Így meg lehetett szerezni a KFC színiben tündöklő glidert. Ezen kívül a játék rajongói limitált kiadású merchandise termékeket is megszerezhettek, mint az FC Noelle és Diluc kitűzők, amely a KFC meghatározott ételeinek vásárlásakor jártak.

Az esemény Kínában nagyon nagy sikert aratott, pontosabban egyes helyeken túl nagy sikert. Így az országban két étteremet be is kellett zárni. Sajnos olyan nagy tömeg gyűlt össze, hogy az ellentmondott a COVID-19 járvány visszaszorítására irányuló korlátozásoknak. A hatóságok hamar bezárták ezeket a túlzsúfolt éttermeket. Ennek eredményeképpen végül több helyen lemondták a crossover eseményt.

Nem magyarázták el, hogy pontosan mely szabályokat szegték meg a rajongók, de mivel egyre nagyobb tömeg jelent meg az éttermek előtt, egyre több KFC volt kénytelen lemondani az eseményt. Az event elvileg március 21-ig tart. Úgy tűnik, hogy mivel a rajongók továbbra is megrohamozzák a még elérhető éttermeket, talán az is előfordulhat, hogy teljesen lemondják a KFC X Genshin Impact eseményt.

Ami Kínán kívüli rajongókat illeti, a miHoYo a Twitteren hamarosan több infót oszt meg arról, hogy a KFC ajándékok mikor kerülnek más régiókba.

×