A 700 ezer dolláros összdíjazás mellett a VCT pontok gyűjtése is megkezdődik.

Még február elején számoltunk be arról, hogy indul a VALORANT Champions Tour, a Riot Games saját szervezésű, világbajnokság jellegű versenysorozata. Azóta már sok víz lefolyt a Dunán, így nézzük is a legfontosabb történéseket az elmúlt másfél hónapból.

A VALORANT Champions Tour egymáshoz kapcsolódó versenyekből épül fel. (Forrás: Riot Games)

Challengers-sorozat

Február elejétől egészen az elmúlt napokig a Stage 1 Challengers tornái kerültek lebonyolításra, ahova a csapatok elsősorban nyílt kvalifikációk útján tudtak bejutni. Az európai régióban három részre osztották a Challengers kategóriát, lássuk ezeknek a lebonyolítását:

  • Challengers 1: A nyílt kvalifikáció 309 csapatából 8 jutott be a versenyre, ahol 4375 eurót és négy Challengers 2 spotot osztottak ki.
  • Challengers 2: A fentieknek megfelelően négy helyet már lefoglalt a NiP, az OG, a Wave és az FPX, így a második nyílt kvalifikáción a fennmaradó négy hely egyikéért lehetett megküzdeni. A főeseményen ezúttal már 8750 euróra duzzadt az összdíjazás és a legjobban szereplő együttesek bejutottak a Masters tornára.
  • Challengers 3: Itt is négy hely maradt szabadon, ugyanis a Challengers 2 alsó felében záró négy csapat automatikusan meghívást kapott. További négy spotért egy újabb nyílt kvalifikáción lehetett megharcolni, majd a 8750 eurós versenyről ismét négyen juthattak be a Masters eseményre.

Persze azért akadtak olyan régiók, ahol ennél átláthatóbb volt a formátum, de összességében nem panaszkodhatunk, hiszen minden résztvevőnek több esély is megadatott, hogy bejusson a Masters versenyre. Sajnos ez a magyar csapatoknak nem sikerült, a HEET az első kvalifikáción egy győzelemre, az iPon THR pedig két alkalommal is két győzelemre volt az aktuális Challengers tornáktól.

Az európai Masters verseny résztvevői. (Kép: Liquipedia)

Stage 1 Masters

A VALORANT Champions Tour első felvonása során tíz régióban szerveznek Masters tornát, ezek közül több is az elkövetkezendő napokban fog elrajtolni. A legkomolyabb összdíjazást (egyaránt 150 ezer dollárt) az európai és az észak-amerikai kontinens kapja, ezt a koreai (100 ezer dollár), majd pedig a török és a CIS régió (75-75 ezer dollár) követi. A felsorolt térségek mindegyikében március 12-én, azaz a mai napon kezdődnek a megmérettetések, az egyetlen kivételt Észak-Amerika képezi, ahol már tegnap este útjára indult a verseny.

Az általunk legkomolyabb érdeklődéssel figyelt európai régióban nyolc csapat küzd majd azért, hogy a 150 ezer dolláros tortából minél nagyobb szeletet kapjon. Persze ne feledkezzünk meg a VCT pontokról sem, amelyekből érdemes minél többet gyűjteni a Champions tornára való bejutás érdekében. Amennyiben nem csak olvasnál a versenysorozatról, hanem néznéd is a mérkőzéseket, akkor ezen az oldalon tudod megnézni a közvetítésért felelős Twitch-csatornák listáját, illetve az aktuális menetrendeket.

Te követni fogod a Masters verseny összecsapásait? Ha igen, melyik régió érdekel a legjobban? Írd meg nekünk kommentben!

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×