Az első nyílt kvalifikációra már tíz magyar csapat jelentkezett, így bőven lesz kinek szurkolnunk!

A VALORANT tavaly nyáron, egészen pontosan június 2-án jelent meg hivatalosan, azaz ekkor hagyta el a zárt bétát. Az azóta eltelt nyolc hónapban számtalan dolog történt, mind a casual, mind pedig az esport szférát illetően. Az első, Riot Games által szervezett nagyszabású versenyre október és december között került sor, mégpedig a First Strike keretein belül. A magyarok közül legtovább az akkor még need more DM néven futó, mostanra HEET-re keresztelt csapat jutott, amely mindössze két körrel csúszott le a 100 ezer dolláros regionális döntőről.

A VALORANT Champions Tour egymáshoz kapcsolódó versenyekből épül fel. (Forrás: Riot Games)

A fejlesztő Riot november 24-én bejelentette a következő mérföldkövet, a VALORANT Champions Tour nevű versenysorozatot. A 2021-es esztendő egészén átívelő esemény magába foglal egy Challengers, egy Masters, továbbá egy Champions nevű tornát – mindezt az összes főbb régióban.

Ezek a régiók a következők: Európa, Észak-Amerika, Latin-Amerika, CIS, MENA, Törökország, Brazília, Délkelet-Ázsia, Japán, Dél-Korea.

A számunkra legérdekesebb európai régió a Challengers 1 szakasz nyílt kvalifikációjával indul útjára, mégpedig február 4-én, csütörtökön. Az egyenes kieséses tornára legfeljebb 512 csapat regisztrálhat, amelyből nyolcan bejutnak a Challengers 1 főtáblára. Az első néhány mérkőzésen BO1-es formátum lesz, viszont a top 32-es résztől kezdődően már BO3-ban játszanak majd a csapatok. A versenyen az összes jelenlegi pálya (Bind, Haven, Split, Ascent, Icebox), illetve mind a tizennégy ügynök (így Yoru is) elérhető lesz.

A VALORANT Champions Tour idővonala. (Forrás: Riot Games).

Az első európai nyílt kvalifikációra ez idáig 303 csapat adta le a jelentkezését, amelyek között számos magyar érdekeltséget találhatunk. Eddig hazánkból a következő csapatok neveztek:

Emellett érdemes még megemlíteni az Arbalest, illetve a playzone névre hallgató nemzetközi csapatokat, előbbiben TRuve, utóbbiban pedig Tishler képviseli a magyar színeket. Te fogsz játszani a nyílt kvalifikáción? Hogyha nem, viszont szeretnéd a mérkőzéseket élőben követni, akkor azt EZEN a Twitch-csatornán tudod majd megtenni. Sok sikert kívánunk minden résztvevőnek, hajrá magyarok!

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×