Az eredetileg kitűzött cél 2642%-át, több száz millió forintot dobtak össze a konzolra.

Egy kínai startup gondolt egy merészet és elhatározta, hogy a Switch mintájára megalkotja a világ legerősebb kézikonzolját, az AYA-NEO-t. A projektről már több ízben írunk már, sőt, ennek hatására elmélkedtünk kicsit a handheld jövőjén is, most pedig úgy tűnik, hogy az AYA utat tört magának, akkora siker már most.

Az AYA nagyon röviden és egyszerűen egy brutál erős Switch, amin Windows fut. Emiatt pedig olyan játékokat képes futtatni, ami nem csak, hogy nem jelent meg a Nintendo hibridjére, de nagy eséllyel nem is bírna el velük.

A projekt viszont óriási sikernek tűnik, ugyanis az Indiegogo támogatói oldalon az eredetileg kitűzött 420.000 hongkongi dollárt egy hónappal a kitűzött dátum lejárta előtt, nem egyészen egyetlen nap alatt lépte át, méghozzá 2642%-kal. 

Az AYA projekt 1598 támogatónak hála 11.098.786 hongkongi dollárból, vagyis 442 millió forintból valósulhat meg.

Ez duruzsol a játékosok markában.

A kézikonzolból négy változat közül választhatnak a támogatók, ebből a két 500 GB SSD-s verzió azonnal elfogyott, jelenleg még két 1 TB-os közül lehet választani (ezek specifikációkban nem térnek el, a drágábbakhoz csomagolnak pár extra kiegészítőt).

Az új hordozható masinát korábban olyan játékokkal demózták, min a Cyberpunk 2077, a Sekiro, a Monster Hunter World, az Assassin’s Creed: Odyssey, a Destiny 2, vagy a Resident Evil 3. A kisgép teljesítményére bizonyosan nem lehet panasz, hiszen mindegyik címmel maradéktalanul elbír, ahhoz viszont, hogy eleget tegyen kompakt adottságainak sajnos a legtöbb esetben közepes, de inkább minimum beállításokon kell játszanunk, de még így is csak 2-4 órát bír.

Érdemes lehet megjegyezni viszont, hogy mindez technológiai, és nem feltétlenül gamer sikertörténet. Már pletykálgatják ugyanis a Switch erősebb változatát, ami 4K-s felbontásra is képes lesz, de ha a játékok minőségéről van szó, akkor pedig ott a streaming, ami a fent említett játékokat sokkal jobb minőségben és sokkal olcsóbban képes hordozható készülékekre varázsolni – igaz mindezt internetért cserébe, anélkül meg vagyunk lőve.

Neked mi a véleményed az AYA-NEO kéziPC-ről?

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

 

×