Sokszor nem is gondolkodunk azon, hogy mennyi mindent elárulhat rólunk egy-egy döntésünk a játékokban.

Bele sem gondolunk abba, hogy miért van az, hogy a League of Legends top lane annyira otthonos számunkra? Vagy hogy miért annyira szuper érzés miden irányítani „mindent”?

Ma kicsit a dolgok mögé nézünk együtt, ezáltal jobban megérthetjük, hogy miért ragaszkodnak egyes játékosok annyira a saját ösvényükhöz és szerepükhöz.

Vágjunk is bele!

Top

A felső sávokat gyakran igazi magányos farkasoknak való helynek tartják. Sokkal inkább kedvelik a nehéz 1v1 harcokat, tökéletesen elvannak a maguk világában. Céljuk a top megtartása és a fölényes győzelem. Általában tankosak és csak úgy aprítják a minionokat, ahogy az meg van írva. Figyelmen kívül hagyják a többi ösvényt, csak akkor segítenek be, ha nagyon muszáj. Nem a csapatjáték szelleme élteti a top lanert.

Dzsungel

A dzsungelt kedvelő egyének egy külön „fajnak” minősülnek. Türelmük végtelen és határtalan, hiszen annak ellenére, ha bármi rossz történik a játékban, az a többiek szerint tutira az ő hibájuk, imádják ezt a szerepet. Sokkal inkább a háttérmunkát tartják fontosnak, mintsem azt, hogy ők vigyék a nagy dicsőséget. A lista első pontjában szereplőkkel ellentétben, szeretik a csapatmunkát és igyekeznek egyengetni mások útjait.

Mid

A jó öreg mid. Vajon miért harcol a többség a középső ösvényért minden meccs előtt? A „legegoistább” sáv az összes közül, a dicsőség az övé, hiszen ő a világ közepe. Mindenki igyekszik a munkáját segíteni és ezt élvezik is nagyon. Azt hiszik bármire képesek, ezért gyakran túlnyomják és az egekig feedelik az ellenséget. Ezen a sávon tényleg sok múlik, ezért néha a mides játék ismerete a legnagyobb a csapatban. A midet kedvelő személyek szeretik a felhajtást maguk körül és ha ők lehetnek mindig a középpontban.

Bot – AD Carry

A Carry névvel az ADC játékosok gyakran a meccsek legjobb játékosainak tekintik magukat. Sokszor azonban teljesen jogosan. Nem csak csapatmunkában jeleskednek, de rengeteg helyre képesek figyelni egyszerre. Az ellenséget és a mid felől érkezőket is szemmel tudják tartani. Nagy a teherbírásuk, hiszen mid ide vagy oda, az ADC elviheti a hátán az egész játékot.

Bot – Support

A League of Legends szíve és lelke. Az igazán önzetlen játékosok képesek csak arra, hogy valóban jó támogató váljon belőlük. Tudják jól, hogy a győzelem esetén nem ők lesznek, akiket istenítenek majd, mégis belül az ő dicsőségük lesz, hisz olyan odaadással támogatták a csapattársait, amennyire csak lehetséges. Az abszolút csapatjátékosok ők, magas érzelmi intelligenciával és tűrőképességgel.

Melyik szerepet érzed igazán a magadénak?

Top
Dzsungel
Mid
ADC
Support

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×