Bill Gates végre pontot tesz több mint egy évtizede húzódó Android vs. iPhone vitájának végére.

A világ sorsát alapjaiban befolyásoló örök vallási vita: Android vagy iPhone? Ugye, hogy nem könnyű, de mint oly sokszor, Bill Gates ismét a világ megmentésére siet és elárulja, hogy szerinte melyik a jobb – és úgy nagyjából, hogy miért épp az.

Pedig már a kérdés feltevésének körülménye is igen érdekes, mivel az egyelőre csak iOS-en elérhető Clubhouse kapcsán merült fel. A techmogul ugyanis nemrég az új hangalapú közösségi portálon keresztül bonyolított le egy meetinget, amely során Andrew Ross Sorkin újságíró elkerülhetetlenül fel is tette a fontos kérdést:

Bill Gates szerint az Android vagy az iPhone a jobb?

http://www.true-start.com/technology/can-you-hear-me-now-the-cellphone-is-40 from www.true-start.com | Bill gates, Cell phone, Rich man

Mielőtt a válaszra térnénk érdemes megjegyezni, hogy Gate egyikhez sem társíthat kifejezetten szép emlékeket, hiszen jó pár évvel korábban a mobilos piacon pont az Google-féle Android ellenében vérzett el Windows Mobile és a telefonos OP-rendszerük, míg az Apple 1976 óta tör borsot a Microsoft orra alá a számítógépes piacon (is).

De, ha telefonokról van szó, akkor Gates jobb kedveli az Androidot.

A Microsoft atyaúristene elmondta, hogy javarészt Androidos telefont használ, mivel szeret minél több dologgal és operációs rendszerrel összeköttetésben lenni, amire a robotos rendszer sokkal jobb és rugalmasabb lehetőségeket kínál az Apple-nél. Persze az sem volt egy utolsó szempont, hogy az Androidon akad egy-két előre telepített MS applikáció is, meg hát Androidon játszani is szokott, aztán pedig már megszokta – tette hozzá.

Korábban (2019-ben) például azt találta mondani Gates, hogy a Microsoft által elkövetett egyik legnagyobb hibának azt tartja, hogy annak idején elvesztették a Google-Android ellen vívott ‘nem-Apple’ mobil operációs rendszerek csatáját. 

Ehhez nem mellesleg nem kevés köze volt Steve Ballmer-nek is, aki miatt csak későn szálltak be a telefonos piacba. A 2000 és 2014 közötti Microsoft CEO ugyanis kinevette az Apple 2007 januárjában bemutatott érintőképernyős iPhone-ját. Mint jól tudjuk annyira nem lett igaza Ballmernek, hogy az almások mobilja teljesen megreformálta tulajdonképpen az emberek mindennapi életét.

Később ebbe csatlakozott be az Android is 2008-ban, elterjedni viszont csak a 2010-es években kezdett, amikor is a korábbiaknál jóval stabilabb volt a rendszer, illetve több gyártó jelentkezett be érte a telefonjaikhoz. A Microsoft ezután szeretett volna betörni a mobilos piacra, méghozzá a Nokia ezen részlegének felvásárlásával – ebből lett a Lumia és a Windows Phone, ami sok évnyi küszködés után 2019-ben teljesen megszűnt létezni.

Szerinted melyik a jobb?

Csak az iPhone!
Egyértelműen az Android!
Úgy hiányzik a Windows Phone…
Mindörökké Blackberry!

Created with Poll Maker

https://leet.hu/?s=puzzle&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×