Hazánkból nem lett bejutó, de így sincs okunk a panaszra!

A napokban beszámoltunk arról, hogy indul a VALORANT Champions Tour, a Riot Games saját szervezésű versenysorozata, amelyre egyfajta világbajnokságként is tekinthetünk. Az egész évet átívelő széria lépcsőzetes kialakítású, azaz először régiós szinten kell bizonyítani, aztán a kontinensek legjobbjai egymással is összecsapnak, végül az egészet egy kéthetes, tizenhat csapatos torna koronázza meg.

A VALORANT Champions Tour felépítése. (Forrás: Riot Games)

A napokban végbement a Challengers sorozat első szakasza, amelynek nyílt kvalifikációján összesen 309 csapat vett részt, amelyek között számos magyar érdekeltséget is felfedezhettünk. Az első néhány körre BO1-ben került sor, de top 32-től kezdődően már BO3-as mérkőzéseket láthattunk.

A kvalifikáció ezen részéig két magyar csapat és egy magyar játékost a soraiban tudó nemzetközi együttes jutott el.

Magyar eredmények

A HEET sorrendben a ShockDart, az Aqualix, illetve a Cream Real Betis csapatát búcsúztatta, majd BO3-ban a Team Sampi ellen is nyerni tudtak. Ez azt jelentette, hogy DeadFox-ék egy győzelemre voltak a Challengers 1 főtáblájától, azonban ehhez a Team Liquid-en is át kellett volna verekedniük magukat. ScreaM és csapata ezúttal túl nagy falatnak bizonyult, így a HEET a legjobb tizenhat között zárta a kvalifikációt.

Az iPon Team Horizon Reapers is túlélte az első játéknapot, ugyanis a Wall Street Clowns, a Helios Gaming és a Lanboken ellen is győzelmet arattak. Ezt követően a Giants Gaming érkezett BO3-ban, s bár sikerült kiharcolni a decider pályát, ott végül simán nyert a spanyol szervezet nemrégiben szerződtetett friss felállása.

Magyar vonatkozásban mindenképpen érdemes még szót ejteni a playzone csapatáról, ahol három finn és egy litván játékos mellett Tishler képviselte hazánkat. Nekik a Colossus Gaming, a KillGoFrenzy és a BIG jelentette a BO3-as körig vezető utat, márpedig mindhárom akadályt sikerrel vették. A THR-hez hasonlóan a playzone is a top 32-ig jutott, Tishlerék ekkor a litván többségű Vitality-vel szemben maradtak alul.

A főtábla mezőnye. (Forrás: Liquipedia)

Főtábla

A fentiek tudatában honfitársnak nem szurkolhattunk a főtáblán, ahova végül a fent látható nyolc csapat jutott be. Az újabb erőpróbát a Wave Esports, a Ninjas in Pyjamas, a FunPlus Phoenix és a Monkey Business vette sikerrel, így ez a négy csapat bebiztosította helyét a Challengers 2 szakaszban, továbbá egyenként 4375 euróval lettek gazdagabbak.

Bízzunk benne, hogy a következő szakasz nyílt kvalifikációján a magyar csapatok még a mostaninál is jobban szerepelnek majd, remélhetőleg akkor már a főtábla is összejön! Sok sikert kívánunk!

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×