A Cyberpunk 2077-hez csak pár napja jelent meg a mod, amivel szeretkezni lehet Keanu Reeves karakterével, de máris törölni kellett.

Tegnap számoltunk be arról, hogy a modderek máris lehetővé tették, hogy valamilyen formában szexuális kapcsolatot létesítsünk Keanu Reeves karakterével, Johnny Silverhanddel a Cyberpunk 2077-ben. Ezt úgy érték el, hogy egy prostituált karaktermodelljét cserélték ki. A mod készítője akkor azt mondta: ha a CD Projekt RED arra kéri, letörli a modot, de csak idő kérdése, hogy újra megjelenjen.

A CDPR most leállította a modot!

Nem sokkal azután, hogy az Eurogamer észrevette a modot, és több oldal is lehozta a hírt, a Nexus Mod oldaláról máris törölték azt. A készítő azt írta: tisztázzuk a dolgokat a CD Projekt RED-del.

„A legfontosabb szabályunk a felhasználók által létrehozott tartalmakkal, különösen a modokkal kapcsolatban az, hogy az nem lehet sértő másokra nézve. Modellcserék esetén ez különösen igaz. A CDPR érthető módon nem akarja rontani a kapcsolatát Keanu Reeves-szel, mivel karaktere visszatérhet a DLC-kben vagy más formában” – írta a stúdió PCG-nek az üggyel kapcsolatban.

 

„A rajongói tartalmak készítésekor az alkotóknak meg kell győződniük arról, hogy engedélyt kaptak az összes érintett féltől. Ha valódi emberek modelljeiről van szó, tartózkodjunk attól, hogy bármilyen sértő helyzetben jelenítsük meg őket, ha nincs kifejezett engedélyünk” – tették hozzá.

A CDPR minden bizonnyal örül a modoknak, hiszen nemrég ők maguk adták az ehhez szükséges mod kitet. Ugyanakkor óvatosak is a modokkal kapcsolatban, hiszen nem szeretnék, ha a játékokban szereplő színészekkel emiatt megromlana a kapcsolat. Ez most különösen fontos számukra, hiszen a stúdió a peres eljárások és vizsgálatok miatt amúgy sincs jó helyzetben.

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkmagyarorszag

×