Az újév nem mindenkinek indult fényesen, bár végre 2020-at magunk mögött hagytuk. A Cloud9 két Fortnite játékosától is megvált év elején.

A Cloud9 berúgta 2021 ajtaját. Alig indult el az év, de máris felbontották két Fortnite játékosuk szerződését. A hat hónapja igazolt Vivid és Chap már nem tagja az amerikai szervezetnek.

A Team Liquidtől érkező páros, már ott bebizonyította, hogy van bennük potenciál és a C9 egyértelműen reménykedett, hogy az ottani formájukat sikerül az új szervezetbe is hozni. Ennek ellenére a semmiből úgy döntöttek, hogy még sincs szükségük a két fiatalemberre és az újév első napján megszüntették a szerződésüket.

Először Chap írta ki twitterre. Nem volt a szavak embere elég lényegre törően tudatta az emberekkel, hogy már szabadúszóként igazolhatóvá vált.

Nem sokkal azután Vivid is nyilatkozott. Megosztotta, hogy aznap összeültek a Cloud9 Fortnite menedzserével, aki közölte velük, hogy a mai nappal megszüntetik a szerződésüket. Semmi indoklás nem volt, csak ezt közölték velük.

„Jelenleg nincs erőm, hogy új organizáció után nézzek, és nem is akarom profi karrierem folytatni, ameddig nincs garantált bevételem belőle. Szóval mondhatjuk azt, hogy visszavonulok.” – nyilatkozta Vivid

A közösséget sokkolta, hogy Vivid a visszavonulást választotta. A Cloud9 egyelőre nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatosan, de valamilyen közleményt valószínűleg várhatunk tőlük az üggyel kapcsolatosan. Idén elmarad a Fortnite világbajnokság, így elképzelhető, hogy ez is közrejátszotta az amerikai szervezet döntésében.

Ti nézitek a Fortnite versenyeket?

 

×