Még 2020 se ért véget, de már a 2021-es eseményeket is mondják le a szervezők. Jövőre biztosan nem tartják meg a Fortnite VB.

Kemény éven vagyunk túl rendezvényszervezést illetően. A koronavírus miatt szinte minden nagy eseményt töröltek a naptárból, vagy offline nézők nélkül kellett megtartsák. A legtöbb fanatikus így joggal várhatja már a jövő évet, amikor reményeink szerint minden vissza áll a rendes kerékvágásba. Az első hír azonban nem túl pozitív, hiszen 2021-ben elmarad a Fortnite VB.

Az Epic Games döntése alapján jelenleg még túl korai, hogy élő eseményeket szervezzenek, emiatt minden 2021-es rendezvényt, köztük a Fortnite világbajnokságot is törölték a naptárukból. Szomorú belegondolni, hogy lehet hogy ismét egy ínséges év elé nézünk, és csak minimális esélyekkel látogathatunk ki rendezvényekre.

„Célunk, hogy újra világeseményeket rendezhessünk, de elsősorban most a játékosaink és dolgozóink egészsége a legfontosabb szempont. Mivel jelenleg nagyok sok az ismeretlen tényező, ezért úgy határoztunk, hogy nem tartunk élő eseményeket 2021-ben.” – Jelentette ki az Epic

Az online versenyzést 2021-re is megtartják, és remélik, hogy a LAN eventeket is valamikor visszahozhatják. Nem vagyok a Fortnite legnagyobb rajongója, de azért ez még engem is elszomorít. Rengeteg híres személyiséget mozgattak meg a rendezvényeikkel és olyan nevek jelentek meg, mint: Jordan Fisher, Marshmellow, Chandler Riggs vagy csak Xavier Woods.

A 2019-es Fortnite VB a 10 legnagyobb összdíjazással rendelkező esemény közé is bekerült és nézőszámban is rekordot döntött.

Reméljük hamarosan ez az esemény is visszatér…

×