Úgy tűnik, hogy a nagy haszonnal új generációs konzolokat eladó haszonlesőknek most a törvénnyel kell szembenézniük.

Pont tegnap írtunk arról, hogy az elmúlt időszakban milyen sok millió dollárt halmoztak össze összesen azok, akik előre megvették a PS5 és Xbox Series X konzolokat, hogy azokat többszörös áron adják tovább. A hét elején az Egyesült Királyságban politikusok egy csoportja fellépést szorgalmazott ellenük.

A konzolos haszonlesők ellen szeretnének törvényt alkotni.

A képviselők most egy olyan jogszabályt követelnek, ami megakadályozza, hogy valaki automatizált botokkal vásároljon konzolokat, majd azokat milliós haszonnal adja tovább. Ez lehetetlenné teszi, hogy az átlag vevők hozzájussanak a termékekhez, és arra kényszerítik őket, hogy többszörös árat fizessen érte. A Skót Nemzeti Párt hat tagja hétfőn terjesztette elő a javaslatot, amely jogalkotást szorgalmaz.

Ez megtiltaná a játékkonzolok és számítógép-alkatrészek viszonteladását a gyártó által ajánlott kiskereskedelmi ár felett.

Az előterjesztés célja most az, hogy a képviselők figyelmét hivatalosan is felhívják a jelenségre, és kialakuljon egy vita a témában. Más szóval, még nagyon korai szakaszában van a dolog, de valamilyen módon megkezdődött a hivatalos fellépés a scalperek ellen. Eddig összesen 18 képviselő támogatta a tervet.

Ha ebből törvény lesz, az azt jelenti majd, hogy az Egyesült Királyságban tilos lesz botokkal konzolt venni és azokat áron felül eladni.

Szerinted nálunk jó lenne ilyen törvény?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×