Egy friss adatelemzés szerint hatalmas összeghez jutottak azok, akik előrendelt PS5 és Xbox Series X konzolt adtak el többszörös áron.

Nyilván ti is nagyon jól tudjátok, hogy az utóbbi időben nem igazán lehetett hozzájutni az új generációs konzolokhoz, konkrétan az Xbox Series X-hez és a PS5-höz. Pontosabban lehetett venni konzolokat, de csakis olyanoktól, akik többet rendeltek elő belelük.

Az áruk azonban akár többszöröse is lehetett a bolti árnak.

Úgy tűnik, hogy a rendszer nagyon jól jövedelmező üzletággá vált, ugyanis a haszonlesőknek még csak kattintaniuk sem kellett. Elég volt egy botot beállítani, ami megvesz minden előrendelhető konzolt, aztán már jöhetnek is a vevők, akik akár kétszeres áron is átveszik a gépeket. Könnyű pénzkereseti lehetőség, az egyszer biztos.

Érdekesség, hogy nemrégiben még egy haszonleső csoport is létrejött, akik felvásároltak 500 PS5 konzolt, majd 1000 Xbox Series X-et is megpróbáltak behúzni. Utóbbi megrendelést aztán a bolt visszautasította.

Ettől függetlenül Michael Driscoll, az Oracle adatelemzője szerint a gyakorlat rendkívül sikeres volt. A Driscoll a másodkézből eladott konzolok értékesítési nyilvántartásának nyomon követésével és változó adatok alkalmazásával, viszonylag pontos meg tudja mondani, hogy összesen mennyit is kerestek így a világon a haszonlesők.

A Sony és a Microsoft következő generációs konzoljai esetében az adatok azt mutatják, hogy

a skalperek összesen 58 millió dolláros bevételt halmoztak fel a konzolok előrendelésének kezdete óta.

Ennek nagyobb részét a PS5 konzolok eladása teszi ki. A teljes befolyt összegből több mint 34 millió dollár PS5 eladásból, 23 millió pedig Xbox Series X / S eladásból származik. Ami a teljes nyereséget illeti (levonva a konzolok eredeti árait), 29 millió dollár jött ki.

Ez persze több scalper csoport együttes erőfeszítése. Az ilyen túlárazott konzolok eladása pedig folytatódik, ami azt jelenti, hogy vannak/lesznek olyanok, akik egy-egy PS5/Xbox eladásból milliókhoz jutnak (forintban értem ezt).

Hát, így is meg lehet gazdagodni. Vagyis, mások kárára.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×