Az Apple nem győzte meg a brazil hatóságokat.

Az egész tech ipar rendületlenül figyelte, amikor az Apple elhagyta a töltőfejeket az új iPhone-ok csomagolásából. A kezdeti felháborodás ellenére a fogyasztók elfogadták a döntést, mást úgysem tehettek, de nem volt ez mindenhol így.

A brazil fogyasztóvédelem ugyanis heves levelezésbe kezdett a kaliforniai tech óriással. Többek között azokra a tanulmányokra voltak kíváncsiak, amiknek köszönhetően az Apple meglépte a drasztikus lépést, mi szerint kihagyták a töltőfejet a dobozból. A telefongyártó viszont nem tudta kellőképp alátámasztani álláspontját, ezért a brazil hatóságok úgy döntöttek, továbbra is kötelezik az Apple-t a telefonokhoz tartozó töltőfejek csomagolására.

Ez esetben pedig a kaliforniaiak nem tudnak túl sokat tenni, kötelesek minden brazil iPhone-hoz mellékelni a töltőfejet. Nem Brazília az egyetlen, aki megtámadta a Apple környezetvédelmi döntését, korábban Franciaországban is kötelezték a vállalatot, hogy mellékeljék a telefonokhoz tartozó fülhallgatókat, ahogyan azt korábban is tették.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×