Váratlan fordulat.

Az idén nagy port kavart a hír, amikor az indiai kormány betiltott több száz kínai alkalmazást, többek között az országban rendkívül népszerű PUBG Mobile-t. Az India-Kína közötti konfliktus egyik nagy áldozatává vált a Tencent 33 milliós indiai játékostáborral rendelkező battle royale-ja.

Érthető okokból az indiai gamereknek nem igazán tetszett a helyzet, viszont úgy fest most új fordulatot vett az ügy, ugyanis az IndieSport legújabb beszámolói szerint a PUBG visszatér a régióba.

A visszatérés annak köszönhető, hogy a PUBG Corp. elvette a Tencenttől az indiai jogokat, ennek megfelelően már nem kínai fejlesztésű játékról beszélünk, ráadásul megannyi változtatást eszközöltek annak érdekében, hogy megfeleljen minden a hatóságok szerint. Ennek megfelelően az indiai PUBG Mobile-t az indiai piacnak megfelelően formálták, így változik a talaj, a karakterek és a skinek is. A vörös vért zöldre változtatják, illetve egy gyerekverzió is készül, aminek köszönhetően a fiatalabbak is kipróbálhatják a játékot, immáron hivatalosan is.

Indiában 100 fős fejlesztői irodát nyitott a vállalat, így őket lehet majd keresni mindenféle változtatási javaslattal, de a helyi kooperációkban is jelentős szerepet fognak vállalni. Egyelőre nincs pontos dátum, hivatalosan csupán annyit árultak el, hogy hamarosan érkezik az app a megfelelő áruházakba.

Korábban történt:

Az indiaiak már el is temették a PUBG-t

×