Poénos videóval búcsúztatták a kedvenc játékukat.

Amikor népszerű lesz valami, a média hirtelen egyre többet kezd el foglalkozni az adott jelenséggel. Ez történt annak idején a Fortnite-tal is, amikor is a korábbi szalagcímekben számítógép-függőséget, gyorsan lecserélték Fortnite-függőségre, aztán máris lehetett riogatni az új sikerjátékkal. Persze ott a másik véglet, amikor már az öngyilkosságokat is a játéknak tulajdonították. Ez történt Indiában a PUBG Mobile esetén, tudni illik ugyanis 33 millió aktív játékosbázissal rendelkezett a Tencent ezen a területen, akik közül 13 millióan napi szinten játszottak a PUBG Mobile-lal.  Ez már a múlté, ugyanis a kormány úgy döntött, betiltják az appot a kínai kötődése miatt.

 

Ennek viszont érthető módon a játékosok nem igazán örültek, azok pedig főként felkapták a vizet, akik több ezer vagy akár százezer forintot költöttek el virtuális javakra. Nem szólva arról, hogy az #unbanpubg mozgalom is szárnyal, az internetes téren túl tüntetések is indultak a PUBG kitiltása miatt. Többnyire fiatalokból álló demonstrálók masíroztak az utcákon.

 

Mindeközben a Facebookon egy szatirikus videó keretei között a játékosok elbúcsúztak az utolsó csirke vacsorát követően a játéktól. Ennek örömére egy feldíszített PUBG posztert vonszoltak végig az utcákon, mint egy temetést szimbolizálva. Persze lehet ezt sokféleképpen értelmezni, de őszintén szólva nem irigyeljük őket, hiszen ezzel a szabad választás jogától fosztották meg a játékosokat. Az már pedig tényleg csak a hab azon a bizonyos tortán, hogy a VPN lehetőségét is kizárták kormányzati szinten.

Az egyetlen jó hír az indiai gamerek számára az, hogy a PUBG PC-s verzióját továbbra is játszhatják, ennek is viszont csak a tehetősebbek örülhetnek, sokak számára ugyanis továbbra is elérhetetlen egy a PUBG futtatására is alkalmas gamer PC.

Jól jönne pár PUBG-s cucc? Nézz szét a leet.hu webshopban:

×