Az F1 sorozat játékait, a Colin McRae Rally részeit és a Dirt sikereit is jegyző Codemasters-t is elérte a felvásárlási láz.

Amikor a Bethesda anyacégét 7,5 milliárd dollárért felvásárolta a Microsoft, majd a Sony megszerezte a Spider-Man részeket fejlesztő Insomniac Games-t, már lehetett sejteni, hogy a többiek sem akarnak majd lemaradni. A felvásárlási láz most a Rockstar Games-t is tulajdonló Take-Two Interactive-nál folytatódott, akik a Codemasters stúdiót húzzák be maguk alá.

Az F1 sorozat játékait, a Colin McRae Rally részeit és a Dirt sikereit is ez a 34 éves brit cég hozta össze, van tehát bőven érték a stúdióban. Persze nem annyi, mint a Bethesdában volt, de a tulajdonosok és részvényesek így is szépen kaszálnak az eladásával.

A hírek szerint a Take-Two 994 millió dollárt csenget le a Codemasters-ért, ami átszámítva 299,5 milliárd forintnak felel meg.

Az összeolvadást 2021-re valószínűsítik, hiszen elképesztő mennyiségű szerződés felülvizsgálata és rengeteg tárgyalás vár még a felekre, mire mindent rendezni tudnak. A Codemasters által birtokolt World Rally Championship jogokat remélhetőleg azért nem érinti majd a felvásárlás, hiszen az első részt 2024-re ígérték. Addig meg reméljük, csak megoldják a papírmunkát….

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×