Nem várt módon a Microsoft nemrég bejelentette, hogy megvette a Fallout játékokat fejlesztő Bethesda anyavállalatát.

Annak fényében, hogy micsoda konzolháború van kialakulóban a Sony és a Microsoft között, talán nem meglepő, ami most történt. A Microsoft minden bizonnyal mindent megtesz, hogy minél több stúdiót tudjon a zászlaja alatt, így most egy újabb céggel kötött megállapodást.

A Microsoft megerősítette, hogy megvásárolja a Bethesda anyavállalatát, a ZeniMax Mediat.

Ahogy azt nyilván te is tudod, a Bethesda egy sor nagy sikernek örvendő, AAA-s játék fejlesztésért felelős, köztük ilyen az Elder Scrolls, a Fallout, a Wolfenstein, a DOOM, a Dishonored, a Quake, és sok más.

Kép: Microsoft

Bár egyelőre pontos részletek nem láttak napvilágot, a Microsoft megerősítette, hogy megállapodás született a ZeniMax Media megvásárlásáról, aminek leányvállalata többek között a Bethesda, az id Software, a ZeniMax Online Studios, az Arkane, a MachineGames, a Tango Gameworks, az Alpha Dog és a Roundhouse stúdiók is, amelyek valamennyien szerepet játszottak a fent említett videojáték-kiadásokban.

Phil Spencer azt is elmondta, hogy több beszélgetést folytatott a Bethesda vezetőivel a játékok jövőjéről. Egy ilyen nagy horderejű vásárlás valószínűleg óriási hatással lesz az jövőbeli Xbox játékokra. Talán az éppen fejlesztés alatt álló Elder Scrolls 6 jövőjére is.

Te mit szólsz a felvásárláshoz?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×