Úgy tűnik az Activision komolyan veszi a mobilos piacot, egyik legsikeresebb játékukat is átköltöztetnék a közeljövőben.

Ha megnézzük, hogyan alakultak az Activision 2020-as bevételei, két fontos dolgon akad meg legelőször a szemünk. Az első a Call of Duty Franchise mikrotranzakciói által termelt napi bevételek. A SlottyVegas 2020-as jelentése szerint a nagyrészt Warzone-nak köszönhető bevételek naponta 900 millió forintot hoznak a cégnek. Igen, naponta!

A másik fontos elem a mobiljátékok piaca, ahol az Activision még viszonylag új szereplőnek számít. Újnak, de semmiképp sem kezdőnek, vagy éppen friss húsnak, akit felzabálnak a nagyok. A Call of Duty: Mobile ugyanis nagyon betalált a játékosoknál, a lassan egy éve indult játék eddig 500 millió dollárt, átváltva 151 milliárd forintot termelt a fejlesztőknek.

Vagyis 2020 legfontosabb pénzügyi tanulságait összefoglalva: a Warzone és a mobilos piac is telitalálat volt a bevételeket elnézve.

Adja magát a kérdés, miért ne vinnék akkor mobilra a CoD Warzone-t is?!

Egy kiszivárgott álláshirdetés alapján már lehetett reménykedni, hogy ez egyszer megtörténik majd, most azonban újabb „ígéretet” kaptunk. Az Activision Blizzard vezetője, Daniel Alerge a közelmúltban úgy nyialtkozott:

„Biztosítanunk kell a játékaink elérhetőségét, több milliárdnyi mobil eszközön” – mondta. „Messze ez a legnagyobb dobásunk és várhatóan egy igen jó befektetés.”

Egyből beindultak a találgatások: Overwatch, WoW és még sorolhatnánk a népszerű címeket, melyekből mobil játékot csinálhatnak. A kérdés csak az, hogy mikor? Nos, a Warzone kapcsán Alerge erre is kitért egy rövid, de annál egyértelműbb mondat erejéig: „Minél előbb, annál jobb”.

Redditen már el is készült a Warzone Mobile csatorna, több ezren várják, hogy hamarosan tényleg bejelentsék az új mobilos CoD-ot.

https://www.facebook.com/groups/warzonehungary/

 

 

×