Tavaly októberi megjelenése óta a Call of Duty: Mobile nem csak egyre népszerűbb, de ezalatt rengeteg pénz hozott a kiadónak.

Boldog születésnapot a CoD: Mobile-nak, hiszen október elsején lett 1 éves. Az elmúlt egy évben a játék számtalan változáson ment keresztül, az évadok során sok-sok új tartalmat kaptak a játékosok. Persze nem csak mókából volt bőven, de közben komoly eredményeket is elért a cím.

A Sensor Tower adatai szerint a CoD: Mobile az elmúlt egy évben mintegy 480 millió dolláros bevételt termelt.

Ehhez persze az is kellett, hogy az elmúlt 365 napban a játékot nagyjából 270 millióan töltsék le a Google Play Store-ból és az App Store-ból. Országra lebontva az Egyesült Államokban 50 millió telefonra lett telepítve, de szintén nagy eredményt ért el Brazíliában és Indiában is.

Ami a bevételeket illeti, a legtöbben szintén az Egyesült Államokban költöttek játékon belül. A teljes globális bevétel 45 százaléka köszönhető az észak-amerikaiaknak. Ez nagyjából 215 millió dollár.

Kép: Sensor Tower

Ha a shooter mobiljátékokat nézzük, a Call of Duty: Mobile viszont csak a harmadik helyen áll jelenleg a legtöbb eredményt elért játékok listájában. A helyzet az, hogy a PUBG Mobile és a Fortnite Mobile (még) megelőzi. Ez persze valószínűleg nem marad sokáig így, mivel a Fortnite nem is olyan rég lekerült a Google és az Apple kínálatából.

A Call of Duty: Mobile ráadásul hamarosan megjelenik Kínában is, ami valószínűleg növelni fogja a bevételeket. A játék már engedélyt kapott az országban, a Niko Partners vezető elemzője, Daniel Ahmed szerint október 20-án esik át a végső teszten.

A játék első évfordulója alkalmából az Activision hatalmas frissítést tervez a CoD: Mobile számára ebben a hónapban. Ezzel együtt elindul a 11. évad is. Hogy mik lesznek az újdonságok, azt egyelőre titokban tartják.

Te játszol CoD: Mobile-t?

https://www.facebook.com/groups/codmobilhungary/

×