Ugorjunk egy fejest a jövőbe a legújabb 3D kijelzővel. A Sony legújabb fejlesztése nem csak lenyűgöző, de rendkívül drága is.

Valamiért mindig az történik, hogy az igazán nagy és jövőbe vezető fejlesztések Japánból érkeznek. Nem is olyan rég számoltunk be arról a holografikus érintő-képernyőről, amit Japánban készülnek bevezetni azért, hogy a koronavírus-járvány alatt ne kelljen érintő-képernyőhöz érni. A Sony most ennél jóval komolyabb holoképernyőt mutatott be, igazi 3D élménnyel.

A Spatial Reality Display novemberben kerül piacra. Ára 5 ezer dollár, kb. 1,5 millió forint.

Kép: Sony

Az új kijelző valóságos 3D objektumokat jelenít meg a szemünk előtt, melyek reagálnak a dőlésre. A kijelző 15,6 inches, 4K LCD megjelenítő. A Sony Spatial Reality Display nagy sebességű látásérzékelővel rendelkezik, ami nyomon követi a szem mozgását és helyzetét, miközben a fejet, vagy a testünket mozgatjuk a kijelző körül. A kép feloszlik mind a bal, mind a jobb szem számára, így hozza létre a térbeli képérzékelést.

 

Természetesen a kijelző használatához erős gépre is szükség van. A Sony Intel Core i7 processzort és NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER videókártyát ajánl.

Természetesen a képek és a videó nem is adják át az igazi élményt, hiszen a képernyő valóban 3D-ben mutatja meg nekünk az elemeket. Az új monitor novembertől vásárolható meg a Sony hivatalos oldalán.

Te beruháznál egy ilyenre?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×