Hamarosan nem kell aggódnunk amiatt, hogy egy mások által fogdosott, esetleg vírusveszélyt rejtő érintőképernyővel találkozunk.

A koronavírus-járvány sajnos még mindig jelentős fenyegetést jelent a világon, így továbbra is fokozattan oda kell figyelnünk az ezzel kapcsolatos szabályokra. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a forgalmas helyeken kerüljük a nyilvános eszközök közvetlen megérintését.

Ám vannak eseteket, amikor ezt nem tudjuk megoldani, hiszen a legtöbb helyen, a különösen fontos ügyintézésnél is találkozunk érintőképernyővel.

Japánban most találtak erre megoldást, a filmekből ismert holografikus érintőképernyők formájában.

Kép forrása: Hakuhodo Products

Úgy tűnik, hogy hamarosan nem kell már konkrétan képernyőhöz érni, amennyiben a Japánban megjelent megoldás elterjed. Annak érdekében, hogy csökkentsék a fertőzésveszélyt, hamarosan éttermekben, könyvtárakban, orvosi rendelőkben, irodákban és sok más helyen a hagyományos érintőképernyőt holografikusra cserélik.

Kép forrása: Hakuhodo Products

Ez jó pár sci-fi filmre emlékeztethet minket, pedig ez már a valóság. A holokijelző „lebeg” a térben, reagál az érintésre, így nem kell fizikailag érintkezni semmivel.

A Hakuhodo Products által fejlesztett Air Touch Panel persze egyelőre nem olyan fejlett vagy menő, mint egy Star Wars filmben, de mégis nagyon ügyes technológia. A rendszer a japán Parity Innovation által gyártott Parity Mirror 300 nevű speciális panelt használja, mely geometriai optikát használ ahhoz, hogy a levegőben képet hozzon létre. A gépben lévő mozgásérzékelő nyomon követi a kéz és az ujjak mozgását, vagy akár egy érintőtollat, egy kis számítógép pedig feldolgozza a mozgást és működteti a képernyőt.

Kép forrása: Hakuhodo Products

Japánban szinte mindenhol érintőképernyőt használnak, a legkisebb boltól kezdve, az ATM-en át, egészen a vonatjegy vásárlásig. Bárhová megyünk, érintőképernyővel találkozunk. A Hakuhodo Products fejlesztését szándékosan úgy alkották meg, hogy minden vállalkozás számára elérhető legyen.

Reméljük, hogy az Air Touch Panel elterjed és nagyban segíti majd a vírusfertőzés megelőzését. Így nem csak azt kerüljük el, hogy meg kelljen érinteni egy panelt, de azok tisztítása is meg van oldva.

A Hakuhodo Products július 8-án kezdte értékesíteni az Air Touch Panelt a vállalkozásoknak, így a közeljövőben egyre több helyen jelenhetnek meg Japánban.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×