Úton az RDNA 2 architektúra!

Kezdetét vette a vörös október, ugyanis a hónapban új processzorral és új videókártyával is készül az AMD. A régóta várt termékek alaposan átrendezhetik a piacot, ugyanis a jelentések szerint mind az új processzorok, mind pedig a videókártyák nagy lépésnek ígérkeznek az előző generációhoz képest. Az még egyelőre kérdéses, hogy az új RDNA 2-es architektúra fel tudja-e venni majd a versenyt az Nvidia új 2. generációs RTX-eivel, de a jelek szerint az RTX 2080 Ti szintet már sikerült megütni, reméljük az ár/érték arány ezúttal is rendben lesz, hasonlóan az RX 5000-es szériához.

Az RX 5700 XT jól sikerült, de nem váltotta meg a világot / Kép: PC Mag

A külföldi tech lapok jelentései szerint az AMD már le is állította az RX 5700 és RX 5700 XT-k gyártását, ennek megfelelően sem referencia, sem pedig egyedi kártya nem érkezik az elkövetkezendőkben. Így kizárólag a jelenlegi készletek kiürüléséig lehet majd megvásárolni az előbb említett középkategóriás kártyákat.

RX 5700

Kép forrása: gepigeny.hu

Érthető a vörös gyártó döntése, hiszen október 28-án mutatják be az új RDNA 2-es architektúrát, ami az előzetes szivárgások szerint minimum 2 kártyát takar. Érdekesség, hogy az RX 5600 XT gyártása továbbra sem állt le. Lehet, hogy új külsőben tér vissza, átcímkézéseket ugyanis láttunk már az elmúlt években a gyártótól, ami persze nem feltétlenül probléma, hiszen az elvárásokon bőven túlmutatott az RX 5600 XT teljesítménye.

https://www.facebook.com/groups/techinfohun/

×