A vörös gyártó továbbra is titokzatos.

Tegnap írtunk róla, hogy nagy bejelentés várható az AMD háza tájáról, ami végül meg is történt. Persze nem pont úgy, ahogy gondoltuk, ugyanis két időponttal és némi infó morzsával készült a gyártó, ami nem nevezhető igazi leleplezésnek, de ez is több, mint a semmi.

Elsőként az AMD új processzorai fognak bemutatkozni, egész pontosan október 8-án hull majd le a lepel a Zen 3-as architektúrájú egységekről. Minden bizonnyal az új Ryzen generáció kerül majd bemutatásra, nem pedig az EPYC vonalat görgetik tovább. Ezzel már komoly nyomást gyakorolhat a vörös gyártó az Intelre, feltéve ha igazak a gyártó korábbi állításai.

 

Az Nvidia után az AMD is bemutatja az új RDNA 2-es architektúrát. Egyelőre kérdéses, hogy hány tagú lesz a család, de egy felsőkategóriás képviselőre minimum számítunk.

 

Amíg az Nvidia kiterítette (a ráadásul nem gyenge) kártyáit, addig most minden figyelem az AMD-re szegeződik. A vörös gyártó ugyanis Ray Tracing képes nagyágyúiról beszélt korábban, ennek ellenére továbbra sem hallani túl sokat a Nagy Navikról, legalábbis ami a hivatalos forrást jelenti.

https://www.facebook.com/groups/techinfohun/

×