A Twitch bizony azért is megszivathat egy csatornát, ha olyanokkal játszik valaki, akit már valamiért bannoltak a platformról.

Hónapokkal azután, hogy Dr DisRespect végleges eltiltást kapott a Twitchen, a platform számára még mindig gondot jelent a volt streamer. Tevékenysége most azt eredményezte, hogy a Twitch egy teljesen új szabályt hozott a tartalomkészítők számára. A volt streamer egyébként nemrég azt mondta, azért bannolták, mert túl sokat keresett. Akár igaz, akár nem, most a Twitch miatta hozott új szabályt.

Mostantól minden streamernek kötelessége a bannolt játékosokat mellőzni a saját streamjéből.

Miért alakult így?

 

Augusztus végén és szeptember elején megtartották a Vikkstar’s Warzone Showdown elnevezésű Call of Duy: Warzone versenyt, ami fontos esemény a streamerek és CoD profik körében. Ennek lényege, hogy két duó csapatot raknak össze egy csapatba, és így versenyeznek.

A probléma akkor kezdődött, mikor Dr DisRespect megjelent a tornán, Crimsix és Nadeshot mellett egy csapatban. Ez utóbbi két streamer nem némította a bannolt tartalomgyártót, így a Dr megjelent mások streamjeiben. Ez tehát azt jelenti, hogy Dr DisRespect több közvetítésben is megjelent a platformon, annak ellenére, hogy bannolták korábban.

A probléma ezzel az, hogy ez szintén sérti a Twitch felhasználási feltételeit, így több ismert tartalomgyártó csatornája került veszélybe. Sokan korábban úgy gondolták, hogy miután senki nem kapott bannt, talán Dr DisRespect így részt vehet a Twitch életében. Nos, a Twitch azóta lépett, és a közösségi irányelvek tekintetében új szabályt hoztak. Ez a hivatalos oldalon már magyar nyelven is elérhető.

„Emellett tilos a csatornádat egy felfüggesztett felhasználó megjelenítésére vagy reklámozására tudatosan felhasználni. Tudjuk, hogy előfordulhatnak olyan helyzetek, amelyekben rajtad kívül álló körülményekből kifolyólag felfüggesztett felhasználók jelenhetnek meg a közvetítésedben – pl. harmadik felek által rendezett játékbajnokságok esetén –, de elvárjuk, hogy minden tőled telhetőt megtegyél azért, hogy eltávolítsd őket a közvetítésedből, lenémítsd őket, vagy egyéb módon korlátozd az interakciójukat a közvetítéseddel” – olvasható a Twitch oldalán.

Kép: PC Gamer

Ezek szerint, még ha lehet is játszani olyannal, akit már bannoltak, mondjuk versenyen, kötelesek vagyunk mindent megtenni azért, hogy ő ne kerüljön előtérbe. Némítsuk, vagy korlátozzuk a jelenlétüket. Valószínűleg ezen szabályok be nem tartása szintén büntetést vonhat maga után.

Ha például Nadeshot órákon keresztül játszana a streamjében Dr. DisRespecttel, akkor valószínűleg az előbb utóbb őt is bannolnák.

Most hogy új szabály született, nem valószínű, hogy sok streamer próbálkozik majd azzal, hogy Dr DisRespect megjelenjen nála. Hacsak nem akarja kockáztatni a csatornáját.

Ezt láttad már?

Dr DisRespect szerint az óriási fizetése miatt bannolták a Twitch-ről

×