Miután a Sparks Group három tagját is letartóztatták, a filmes torrentek száma 92 százalékkal esett vissza – írja a TorrentFreak.

Még szeptember elején írtunk arról, hogy az amerikai kormány komoly razziát hajtott végre a internetes kalózok egy csoportja ellen. Amerikában az egyik legnagyobb kalózszervezet, a Sparks Group kiterjedt hálózattal rendelkezik szinte a világ minden részén. A csoport tagjai DVD és Blu-Ray lemezeket törnek fel, illetve kiadói szerverekről lopnak filmeket, így azokat néha még megjelenés előtt tudják közzétenni. Ez a tevékenység több tízmillió dolláros kárt okoz a filmiparban.

Az említett csoport három tagjának letartóztatása is jelentősen visszavetette a filmes, zenés torrentek megjelenését.

A TorrentFreak jelentéséből ugyanis kiderül, hogy nem sokkal azután, hogy a csoport 3 tagjának tevékenysége megszűnt, máris jóval kevesebb film került ki az internetre. Hogy pontosak legyünk, augusztus 19-én 1944 új torrent jelent meg, egy héttel később, egy nappal az első razzia után ez a szám 168-ra csökkent.

Ez abból a szempontból érdekes, hogy bár állítólag a Sparks Group nagy hálózattal rendelkezik, elég volt 3 kulcsfigura letartóztatása ahhoz, hogy a kalóztevékenység visszaszoruljon. Valószínűleg a többi kalóz döntött úgy, hogy ideiglenesen visszavonul. A visszaesés úgy tűnik, minden szegmensben tapasztalható volt, legyen az film, anime, vagy pornó.

Kép: Predb.org

Úgy tűnik tehát, hogy a hatóságok jól céloztak, amikor letartóztatták Umar Ahmadot, George Bridit és Jonatan Correa-t. Ők gyakran olyan filmeket, sorozatokat, zenéket tettek fel az internetre, melyeket akkor még nem lehetett sehol sem látni/kapni.

Szerinted vége lesz valaha a kalóztevékenységeknek?

Ezt írtuk korábban:

Filmeket töltenek fel 10 éve – Most elkapták a netes kalózokat

×