Miután jelentős károkat okoztak a filmiparnak, most letartóztattak három netes kalózt, akik premier előtt töltöttek fel filmeket az elmúlt 10 évben.

Természetesen nem csak játékokban találkozhatunk hackerekkel, de a kalózokat régóta ismerjük a filmsorozatok, mozik kapcsán is. Az elmúlt évtizedekben szinte mindenki látta, hogy rengeteg filmes oldal jött létre, ahol sokszor a premier előtt nézhettünk meg filmeket, online.

Amerikában az egyik legnagyobb kalózszervezet, a Sparks Group kiterjedt hálózattal rendelkezik szinte a világ minden részén. A csoport tagjai DVD és Blu-Ray lemezeket törnek fel, illetve kiadói szerverekről lopnak filmeket, így azokat néha még megjelenés előtt tudják közzétenni. Ez a tevékenység több tízmillió dolláros kárt okoz a filmiparban.

Kép: GoodFon

Úgy tűnik, hogy az említett csoport néhány tagját sikerült most letartóztatni – írja a Torrentfreak.

Az 50 éves Bridit vasárnap tartóztatta le Cipruson az INTERPOL, a 36 éves Correa-t pedig tegnap kapták el a kanadai Olathe-ben. A szintén gyanúsított Ahmadot még nem tartóztatták le. A három férfi hamarosan kénytelen lesz bíróság elé állni tettéért, ám hogy milyen büntetésre számíthatnak, az egyelőre kétséges.

A hírek szerint a gyanúsítottak által üzemeltetett 18 szervert is sikerült leállítani. A hatóságok továbbra is nagy erőkkel üldözik az internetes kalózokat, akik valószínűleg lebukás esetén hatalmas büntetésre, vagy bírságra számíthatnak.

Ezt láttad már?

Az Activision beperelte az egyik CoD csalásokkal foglalkozó weboldalt

×