Bekeményített az Activision és az Infinity Ward. A Modern Warfare és a Warzone egyik legismertebb csalásokat fejlesztő oldalát fogták perbe.

A Call of Duty játékok esetében nagyon kellemetlen, de sajnos muszáj időről időre a csalókról is beszélni. A Warzone megjelenése után hatalmas figyelem övezte a játékot, temérdek tartalomgyártó és Battle Royale kedvelő váltott az Infinity Ward ingyenes lövöldéjére. Úgy tűnt, megtörténhet az áttörés és a kategória élére egy AAA játék kerülhet fel. Aztán megjelentek a csalók és mindent aláástak…

A fejlesztők ígérték, hogy rendet tesznek a szervereken, de sajnos érdemben nem sokat tudtak tenni a kellemetlenkedőkkel szemben. A szabályszegők azóta is fel-felbukkannak, emiatt pedig egyre többen fordítanak hátat a játéknak.

Most viszont bekeményített az Activision, a hírek szerint perbe fogott egy csalást fejlesztő weboldalt. Ráadásul az egyik legnagyobbat:

MrTheRevertz – Reddit

 

A csalást fejlesztő oldalnak saját Discord szervere is van, ahol hivatalosan bejelentették, hogy az Activision megkörnyékezte őket. A képernyőfotót MrTheRevertz osztotta meg Redditen a közösséggel. A pereskedés miatt egyébként le kellett állítaniuk minden folyamatban lévő fejlesztést és még a szolgáltatásokat is be kellett fagyasztaniuk.

Többen jelezték is a felhasználók közül, hogy már nem működik a szolgáltatás, amit megvásároltak. Voltak, akik 60 dollárt (körülbelül 18 ezer forint) fizettek a csalásért és most kártérítésre számítanak. Könnyen lehet, hogy ez lehet az első komolyabb hulláma a csalók kitiltásának a Modern Warfare-ből és a Warzone-ból.

Mivel csak az Activision állt bele az oldalba, így a többi játékhoz készített csaló programok értékesítése még nem állt le. Többek között Apex Legends-hez és PUBG-hoz is kínálnak különböző szolgáltatásokat.

A weboldal nevét szándékosan nem közöltük a cikkben.

https://www.facebook.com/groups/warzonehungary/

×