Az év legjobban várt játékának megjelenése már a nyakunkon, a fejlesztők egyre több izgalmas részletbe engednek betekintést.

Azt hiszem kevés kérdés lehet arra vonatkozóan, melyik játékot várják a legjobban a gamerek 2020-ban. A CD Projekt RED legújabb alkotását már most sikerjátéknak kiáltja ki mindenki, pedig csak az ízelítők alapján tudhatunk bármit is. Sőt még az sem zavarja az embereket, hogy az eredetileg áprilisra időzített címet novemberig eltolta a kiadó.

Ahogy viszont egyre közelebb a november 19, úgy sűrűsödnek a kiszivárogtatott infók is.

Legutóbb az ajánlott gépigényt promózta be a fejlesztő csapat, most pedig a játékon belüli mikrótranzakciók kapcsán szólaltak meg. Állításuk szerint a multiplayerben nem „pay-to-win” érzésünk lesz a megvásárolható tartalmak kapcsán, hanem önként és örömmel költjük majd a pénzünket.

„Nem leszünk agresszívek, inkább arra koncentrálunk, hogy tényleg baromi jó dolgokat kapjanak az emberek a pénzükért.” – fogalmazott Adam Kicinksi a cég hivatalos közleményében.

„Olyan monetizációs modellen dolgozunk, ahol az emberek örömmel költik majd a pénzüket. Nem akarok cinikus lenni, de tényleg az a cél, hogy a játékosaink boldogan vásároljanak a játékon belül, és ne érezzék lehúzva, vagy átverve magukat.”

És senki ne gondolja, hogy ez csak a Battle Pass-ra és társaira igaz, a Cyberpunk 2077 is megkapja a maga mikrótranzakcióit.

„Igen, lesznek mikrótranzakciók, hiszen a Cyberpunk 2077 tökéletes terep az ilyen értékesítésekhez. De nem leszünk agresszívek, nem fogjuk felültetni az embereket. A célunk az, hogy bármit is vesznek, az örömmel töltse el őket, ne pedig frusztrálja őket, ha NEM veszik meg.”

Mivel a Cyberpunk 2077 lesz a cég első multiplayer játéka, még saját bevallásuk szerint is kísérleteznek a pénzügyi modellekkel. Kíváncsian várjuk, mit sikerül mindezek közül tényleg meg is valósítaniuk.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×