Egy friss jelentés szerint most már a PUBG Mobile a legnépszerűbb mobiljáték a világon. Már megelőzte a Call of Duty Mobile-t is.

A PUBG Mobile 2018-as indulása óta szinte minden létező rekordot megdöntött, beleértve a letöltésszámot, a játékosbázist és a bevételeket is. A Sensor Tower adatai szerint ráadásul a játék sikerei évről évre egyre csak növekednek.

2018 óta a PUBG Mobile már 3,5 milliárd dolláros bevételt termelt.

A bevételeket összesítő listán, mely 2020 január 1. és augusztus 13. között vizsgálta a mobiljátékokat, az első a PUBG Mobile, a második helyre a Garena Free Fire került, majd őket követi a Knives Out, a Fortnite, illetve a Call of Duty Mobile. A felsorolt legnépszerűbb battle royale játékok világszerte mintegy 7,5 milliárd dollárt termeltek, több mint 1,9 milliárd letöltés mellett.

A PUBG Mobile megelőzte az összes battle royale játékot

2020-ban a PUBG Mobile 1,6 milliárd dollár bevételt termelt, ami több mint négyszerese a második helyen álló BR játék bevételének. Ez persze nem tartalmazza a Kínából származó bevételeket, ahol a PUBG Mobile játékot Game for Peace néven játszhatják a felhasználók.

A PUBG Mobile jövője

Persze azért van rossz hír is, hiszen azzal, hogy a PUBG Mobile-t végül betiltottál Indiában, azzal 33 millió aktív előfizetőt vesztettek. Mivel a Knives Out, és a Rules of Survival szintén betiltásra került, ez szabad utat ad a Free Fire-nek és a CoD Mobile-nak az országban.

A Fortnite eltávolítása

Augusztus 13-án a Fortnite mobilverzióját eltávolították mind a Google Play áruházból, mint az Apple App Store-ból. A játék csak 2020-ban 293 millió dollárt hozott a kiadónak, nagyjából 31 millió Apple és 20 millió Google letöltés mellett – írja a Sensor Tower.

A mobiljátékok piacán tehát jelenleg a PUBG Mobile magasan ver minden más játékot, ami meglepő abban a tekintetben, hogy tavalyi megjelenése óta a Call of Duty Mobile is több hasonló lista élén szerepelt. Meglátjuk, hogy az indiai tilalom milyen mértékben lesz hatással a jelenlegi helyzetre.

Te milyen rendszeresen játszol PUBG Mobile-t?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×