Végül meglépte az indiai kormány a döntést.

Korábban több alkalommal láthattuk már, hogy az indiai sajtó gyakorta próbálta rákenni a tragikus eseteket a PUBG-re. Úgy fest, mostantól új témát kell keresniük, ugyanis a mai napon 118 appot bannolt a kormány, ezek között pedig a PUBG Mobile is helyet kapott. Az utóbbi időben tüzetesebben hallhattunk a két ország közötti összecsapásokról. Többek között több alkalommal alakult ki tűzpárbaj az indiai és kínai katonai csoportok között az Himalájai területek közelében.

India legnépszerűbb mobilos játéka pedig mától a múlté a helyiek számára, a szolgáltatók ugyanis tiltották a Tencent szervereit, így a legtöbben most új kedvenc játék után nézhetnek. Egész pontosan 33 millió aktív játékosról beszélünk, akik közül 13 millióan napi szinten játszottak a Tencent lövöldéjével.

 

A döntés a mezei casual gamerek mellett a profi mezőnyt is felbolygatták, ugyanis többek között a TSM-nek és a Fnatic-nak is vannak szerződött indiai PUBG Mobile játékosai, akik most a határozat értelmében nem tudnak eleget tenni a szerződéseiknek.

A borítókép csupán illusztráció, forrása: ikan.com

https://www.facebook.com/groups/pubgmobilkozosseg/

×