Egy friss kutatás megmutatja, hogy jelenleg hány olyan ember él ezen a bolygón, aki rendszeresen játszik videojátékokkal.

A videojátékok napjaink szinte természetesen részévé váltak, a világ egyik legjövedelmezőbb iparága pedig egyre csak fejlődik. Ez persze annak is köszönhető, hogy egyre több embert rabol el a különböző játékok világa. Egy kutatás most azt mondja:

világszerte már közel 3,1 milliárd ember játszik videojátékokkal, ami a világ népességének 40 százaléka.

A nemrég megjelent kutatás szerint az egyik leggyorsabban növekvő szegmens a mobiljátékosok köre, pontosabban azok száma nő, akik csak mobilon játszanak. Ők a gamerek közel felét teszik ki.

Konzol vs PC

A tanulmány azt is leírja, hogy a 3,1 milliárd gamer közül csupán ennek 8 százaléka játszik konzolon. 1,5 milliárd ember, azaz a gamerek 48 százaléka PC-felhasználó. Persze ezek közt van némi átfedés is, hiszen vannak, akik konzolon és PC-n is játszanak.

Régiók

Ha a világ különböző pontjait nézzük, a legtöbb gamer Ázsiában él. Ott 1,42 milliárdan játszanak, Európában 668 millióan, Latin-Amerikában 383 millióan, Észak-Amerikában pedig 261 millióan.

Ha csak a mobiljátékosokat nézzük: a legtöbb mobilgamer (53 százalék) Ázsiában él, Európában él a mobilosok 17 százaléka, Latin-Amerikában 11, Észak-Amerikában pedig csak 4 százalék.

Tény, hogy a gamerek száma nagyon megnőtt az elmúlt évtizedben, köszönhetően a különböző platformok felemelkedésének. A videojáték hosszú utat tett meg az 1970-es éves óta, egy hobbiból pedig egy több milliárd dolláros üzlet lett.

A gamer világ pedig továbbra is növekszik, több bevételt termelve, mint a zene-és filmipar összesen.

A videojáték-ipar 2020-ban várhatóan körülbelül 159 milliárd dollár bevételt generál majd, ami 2023-ra valószínűleg a 200 milliárd dollárt is átlépi. A növekedést leginkább a mobiljátékok eredményezik, illetve az olyan franchise-ok, mint a Fortnite, a Pokemon GO, a League of Legends, a Call of Duty stb.

Érdekes, hogy június végén a Newzoo kutatása azt állította, hogy manapság ma 2,69 milliárd gamer él a világon. Ők akkor 2023-ra jósolták a 3 milliárd embert. Nos úgy tűnik, hogy különösen a mobiljátékosoknak köszönhetően már most elértük ezt a számot.

Apropó azt láttad, hogy fog kinézni a jövő gamere?

Ilyen szarul néznek majd ki a gamerek 2045-ben? – Íme a Future Gamer

×