Ha a Newzoo kutatásának eredménye valóra válik, néhány év múlva a gamer világ annyira kibővül, hogy 3 milliárd ember játszik majd.

Ez már csak azért is helyes feltételezésnek tűnik, mert a gamer világ egyre több embert vonz. Azok a játékosok, akik régóta élnek szenvedélyüknek, valószínűleg már nem hagyják abba, a fiatalok pedig már egy elképesztő gamer és esport világban nőnek fel. Arról nem is beszélve, hogy a gamer ipar bővülésével egyre többen csatlakoznak a szakmához és a közönséghez.

A Newzoo piackutató cég jóslata szerint 2023-ra a gamer világ még nagyobb lesz.

Eszerint a következő 4 évben már több mint 3 milliárd játékos él majd a Földön, ami a teljes népesség 39 százaléka. A rengeteg platformnak, és főleg a mobileszköznek köszönhetően ugyanis már ma 2,69 milliárd gamer él a világon.

Kép forrása: Newzoo

A videojáték-ipar 2020-ban várhatóan körülbelül 159 milliárd dollár bevételt generál majd, ami 2023-ra valószínűleg a 200 milliárd dollárt is átlépi. A növekedést leginkább a mobiljátékok eredményezik, illetve az olyan franchise-ok, mint a Fortnite, a Pokemon GO, a League of Legends, a Call of Duty stb.

A játékok népszerűsége most különösen nagyra nőtt, miután a koronavírus-járvány miatt sokan otthonukba kényszerültek. A játékokra való igény pedig valószínűleg csak nőni fog.

A Newzoo szerint ez év végére:

  • 2,7 milliárd gamer lesz világszerte
  • Ebből 2,5 milliárd gamer mobilon játszik
  • 1,3 milliárd játékos PC-s
  • 800 millió gamer pedig konzolon tolja

Szerinted előbb utóbb minden ember gamer lesz?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×