Új videojátékbolt-lánc indul Magyarországon. A PlayIT Store az 576 KByte és a Konzolok Szervizének fúziójából születik majd meg, országszerte több üzlettel.

Meglepő fúzió vette kezdetét a magyar videojátékos piacon. Az 576 KByte és a Konzolok Szervize a jövőben egy név alatt folytatja, ezzel pedig életet adnak a PlayIT Store-nak.

Maga a PlayIT név biztosan sokaknak ismerős, ugyanis erre a névre van keresztelve Magyarország egyik legnagyobb gamer expója is. A PlayIT Show idén jubileumot ünnepel, a XX. rendezvényt novemberben szeretnék megtartani a szervezők Budapesten. A koronavírus ebbe még lehetséges, hogy belerondít, de reméljük sikerül zökkenőmentesen megrendezni.

A név tehát biztosan sokak számára hívogató lehet, nagy valószínűséggel ez állhat a rebranding hátterében. Az 576-nak igencsak komoly hazai múltja van, ugyanis gamer és számítástechnikai magazinok terén is úttörőnek számítottak. Még 1990-ben jelent meg az első 576 KByte magazin, amit később 576 Konzol címmel lehetett megtalálni az újságárusoknál. Ez újság volt Magyarország első és leghosszabb életű konzolos videojátékokkal foglalkozó publikációja. Nem meglepő hát, hogy később ugyan ezen a néven boltlánc is indult.

Mostanra már nem voltak annyira sikeresek, mint kilencvenes-kétezres években, így hát a Konzolok Szervizével karöltve új fejezetet nyitnak. Pár meg nem erősített forrás egyébként a fúzióba a Videojátékboltot is belegyúrja, ám mivel arról nincs hivatalos információnk, így csak megemlítjük ennek lehetőségét.

Azt nem tudni még, hogy legkorábban mikor sétálhatunk be egy PlayIT Store-ba, viszont azt már tudjuk, hogy az indulás után országszerte 14 üzlettel és egy teljesen új csapattal várják majd a vásárlókat. Az új üzletlánc weboldala már éles.

Ezt olvastad már?

Kiszivárgott a PS5 legjobb funkciója – Az „Activities” nagy kedvenc lehet

×