A PS5 legújabb funkciója forradalmasíthatja a játékokba való belépést. Lehetőség lesz ugyanis arra, hogy a játék bizonyos pontjaira ugorjunk a konzol menüjéből.

Bár a Sony még mindig sok dologgal kapcsolatban titkolózik, egy-egy PS5 funkció azért néha kiszivárog. A legutóbbi szivárgásból kiderül, hogy a Sony igyekszik lecsökkenteni a várakozási időt a játékkonzolon, így egy új funkciót vezetnek be a PS5-ön.

A gyorsítás nem csak a betöltésre és a letöltésre vonatkozik majd, de úgy fest arra is, hogy hogyan léphetünk be a játékokba.

Általában konzolon, ha elindítunk egy játékot, sokáig kell bámulni a játék képét, aztán eljutunk a menübe és betöltjük a mentett játékot. Úgy tűnik, hogy a Sony elgondolkozott azon, hogy ezt a sok felesleges lépést hogyan lehetne áthidalni, ha már olyan SSD kerül a gépbe, ami nagyon gyors betöltést tesz lehetővé.

A PS5-re is megjelenő WRC 9 leírásában derült fény egy új PS5 funkcióra, az Activities-re. A játékról a GameReactor írt cikket, amiben le is leplezte a funkciót, ám azóta a cikket törölték. Érdekes…

Az Activities funkció a WRC 9 esetében elvileg arra jó, hogy a konzol menüjéből egyenesen egy versenybe léphessünk be a játékban.

Ha minden igaz, ez azt jelenti, hogy bizonyos játékokban lehetnek olyan pontok, melyekbe anélkül be tudunk lépni, hogy a szokásos módon indítanánk a játékot. Például, ha valaki konzolon játszik Fortnite-ot, és mondjuk az Epic kihasználja az említett funkciót, akkor közvetlenül a menüből indíthatunk például duó meccset, anélkül, hogy végig kellene várnunk a szokásos betöltési folyamatot.

A Sony azonban hivatalosan még nem jelentette be az Activities funkciót, ám a szivárgás igen ígéretesnek tűnik. Ez valóban sok mindent megkönnyítene.

Ha egy játékos pontosan tudja, hogy mit akar indítani a játékban, miért ne lehetne rögtön azt betölteni? Jó ötlet, igaz?

Az arany PS5-öt láttad már?

Ez az igazi flex – 24 karátos PlayStation 5 valakinek?

×