A Riot Games egyik képviselője, Maximilian Schmidt végre megtörte a csöndet a League of Legends legújabb hősei kapcsán. Kiderült, mikor láthatjuk őket profik kezében.

Azt jól tudtuk, hogy a 10.16-os frissítés lesz a színtere az LEC és az LCS rájátszásának, az viszont mindig kérdéses, hogy bizonyos új hősök helyet kapnak-e a repertoárban. A Spirit Blossom esemény során ráadásul egy hónapon belül két új karaktert kaptunk a fejlesztőktől, így az alapkérdés még relevánsabbá vált.

Nem kicsi a tét, ugyanis hamarosan indul az LEC és az LCS rájátszása, a bejutó csapatok előtt pedig ilyenkor már a világbajnokságra való kijutás lehetősége lebeg. A Riot Games-nek tehát kétszer is meg kell gondolnia, hogy milyen „fegyvert ad” a profik kezébe. Ha egy hős nincs megfelelően egyensúlyban, borulhat minden. Idén nyáron Lillia és Yone érkezett a játékba (utóbbi csak jövő héten jelenik meg), a Riotnak pedig döntenie kellett, hogy mi legyen a sorsuk.

Maximilian Schmidt, az LEC egyik megbízottja Twitteren jelentette be, hogy Lillia az európai bajnokság 8. játékhetétől lesz elérhető a profik számára. Itt hangzott el először az is, hogy a rájátszást tényleg a 10.16-os cikluson tartják majd meg.

Adva volt ezek után a kérdés, hogy a szintén 10.16-ba csomagolt Yone-nal mi lesz a helyzet. Szintén Schmidt zárta rövidre a beszélgetést:

Yone biztosan nem lesz választható az LEC és az LCS rájátszásában. Legkorábban a világbajnokságon bukkanhat fel.

Az LEC nyolcadik játékhete jövő hét pénteken, augusztus 7-én startol el. Lillia legkorábban akkor látható majd hivatalos ligameccsen.

Ezt olvastad már?

Voli, Syndra, Karthus, Kha’Zix, Karma és Ashe “Q” képessége is gyengül

×