Sok Call of Duty: Modern Warfare és Warzone játékos panaszkodik a lagra az online játék során. Megpróbálunk némi segítséget nyújtani.

Az egyik leggyakoribb probléma az online játékok során a lag kérdése. Ez természetesen a Call of Duty: Modern Warfare és Warzone terepén is égető problémákat okozhat, és igen frusztráló, mikor a játék laggolni kezd. Természetesen tudjuk jól, hogy a lag mindig a legfontosabb szituációkban fordul elő, így megpróbálunk tippeket adni, melyekkel talán javítható a helyzet.

Kép forrása: Gaming Intel

Miért olyan laggos a Warzone és a Modern Warfare?

Természetesen több oka is lehet annak, hogy késést, akadást, fps lagot tapasztalunk a játék során. Természetesen a hiba lehet nálunk, de az Activision szerveroldalán is. Persze van néhány dolog, amit mi is megtehetünk annak érdekében, hogy kicsit megsegítsük a kapcsolatot és csökkentsük a késéseket.

A lagot az alábbiak okozhatják:

  • DDoS támadás éri a hálózatot és a szolgáltatót. Sajnos az Activision is ki van téve az ilyen támadások veszélyeinek
  • Előfordulhat, hogy az internetszolgáltatónál merülnek fel problémák
  • Sok játékos hirtelen bejelentkezése szintén problémákat okozhat

Lehetséges megoldások –  PS4, Xbox One, PC

A cikk írásának pillanatában tapasztalható lagok a Warzone-ban valószínűleg a jelenlegi szerverproblémák miatt fordulnak elő. Az Activision a közelmúltban kezdte meg a csatlakozási problémák javítását, ám ez nem minden játékos számára nyújtott végleges megoldást.

Ezt figyelembe véve sajnos nem garantált, hogy az alábbi tippek működnek, ám talán érdemes kipróbálni őket.

  • Indítsd újra a konzolt vagy az alkalmazást. Ez a megoldás néha működik, de persze nem minden esetben. Néha én is azt tapasztalom, hogy valamelyest segít az újraindítás.
  • Wi-fi helyett vezetékes kapcsolat. Néha a vezeték nélküli internetkapcsolat is okozhat lagokat. Ha teheted, válts vezetékes internetkapcsolatra.
  • Minden mérkőzés előtt ellenőrizd a pinget. Ha nagyon magas, akkor szinte biztos, hogy laggolni fogsz. Érdemes tehát akkor harcba indulni, ha a ping mértéke normális.
  • Kapcsold ki a háttérben futó alkalmazásokat. Sajnos néha előfordul, hogy olyan program fut a háttérben, ami megzavarja a játék helyes működését.
  • QoS engedélyezése. Egyes routerek rendelkeznek ezzel a beállítási lehetőséggel, mások nem. Ezt a rendelkezésre álló sávszélesség hatékony kihasználásának biztosítására használják.

Ha ez nem elég, íme segítségképpen egy videó hozzá:

 

Jó, lagmentes játékot kívánunk mindenkinek!

A Modern Warfare profik kiakadtak az ellenfelet leleplező hiba miatt

×