Létezik a Modern Warfare-ben egy súlyos hiba, ami felfedi az ellenfelek pozícióját. Néhány Call of Duty profi eléggé zabos miatta.

A Modern Warfare-ben régóta létezik egy jelentős hiba, mely lehetővé teszi, hogy a játékosok könnyen rátaláljanak az ellenségre. Természetesen a különféle hibák gyakoriak az Infinity Ward játékában, azonban az utóbbi napokban egyre több profi játékos fejezte ki felháborodását.

Az említett probléma egyébként még a Modern Warfare 2-ben jelent meg először, ami úgy tűnik, nem tűnt el. Ezzel a játékosok, miután meghaltak, egy pillanatra láthatják az ellenség pozícióját. Ez persze különösen nagy hatással van a profi játékosokra.

Kép forrása: Modern Warfare

Start menü glitch

Az említett hiba a Modern Warfare esetében akkor jön elő, amikor a halott játékos a killcam nézése közben megnyitja a menüt. Ilyenkor az ellenfelek pozíciója megjelenik a minimapon. Ezzel a csapattársaknak infózni lehet, ami mondanunk sem kell, tisztességtelen előnyt jelent.

Az elmúlt napokban több ismert profi játékos adott hírt a hibáról, illetve fejezte ki felháborodását miatta.

 

Az egykori CoD világbajnok, Austin ‘SlasheR’ Liddicoat volt olyan bátor, hogy a Twitteren azt kérdezze: vajon melyik csapat használta ki a glitchet az egész Call of Duty League szezon során?!

A volt CoD profi, Patrick ‘ACHES’ Price szerint a jelenség már a megjelenés óta jelen van a játékban, ami azt jelenti, hogy bárkinek lehetősége volt tisztességtelen előnyt szerezni az egész profi esport szezonon át.

Mivel a Call of Duty League során a csapatok több millió dolláros nyereményalapért küzdenek, a profi játékosok nagyon bíznak abban, hogy az Infinity War mielőbb javítja a hibát. Azt viszont utólag nagyon nehéz lenne kideríteni, hogy az esport világában vajon hányan fordították előnyükre a jelenséget?

Szerinted befolyásolta az említett hiba a profi esport meccseket?

Komoly kritikákat kap az Infinity Ward a csalókkal kapcsolatos kommunikációjuk miatt

×