Kitálalt a Newbee Fortnite csapat edzője. Twitteren osztott meg hajmeresztő információkat a World Cupon részt vett játékosainak helyzetéről.

Rhidax, a Newbee Fortnite edzője több tweetjében is jelezte, hogy az esport szervezet meglopta Duo csapatát. XXM és xMended még a tavalyi világbajnokságon elért 49. helyükért kellett volna, hogy kapjanak 100 ezer dollárt – körülbelül 30 millió forintot -, ám ebből az összegből azóta semmit sem láttak a játékosok. Az edző szerint a Newbee vezetősége nemes egyszerűséggel eltette az összeget.

A gond ott kezdődött, hogy a szervezet Dota 2 csapatát csalással vádolták meg, ráadásul ennek hatására az egész keret feloszlott. A kellemetlen helyzet közepette a Newbee befagyasztotta a meglévő játékosszerződéseket, valamint lenyúlta a Fortnite csapat teljes World Cup bevételét.

 

A két kínai játékos gyakorlatilag azonnal felhagyott a kompetitív Fortnite-tal, holott nagy jövő elé néztek regionális és világszinten is. Az edző ezen nem csodálkozik, elvégre biztosan nem lehet motiváló, hogy a szervezet, akik alatt teljesítenek, gyakorlatilag ellopott tőlük fejenként 50 ezer dollárt.

 

A tweeteknek köszönhetően a világsajtó felkapta az esetet, így lehetséges, hogy idővel megoldást is találnak rá a médianyomásnak köszönhetően.

A Newbee egyébként 2014-ben került fel az „esport térképre”, amikor Dota csapatuk megnyerte az International 4-t.

Ezt olvastad már?

A Twitch örökre bannolta a profi játékost, miután az 14 éves lányokat zaklatott szexuálisan

×