ZeRót először a csapata, majd később a Twitch is menesztette.

Gyakorlatilag nullára írta magát a korábbi Smash profi és egyben tartalomgyártó, Gonzalo ‘ZeRo‘ Barrios, miután az áldozatai sorra hozták nyilvánosságra a privát levelezéseiket. Mint kiderült, Gonzalo fiatalkorú lányoknak küldött szexuális tartalmú üzeneteket, az sem zavarta a profi játékost, ha egy 14 éves ült a képernyő másik oldalán, miközben ő 19. életévét töltötte.

A botrány kirobbanását követően ZeRo próbálta tisztázni magát. Elismerte az üzenetek létezését, amit azzal magyarázott, hogy a „szociális élete nagyon zavart volt ebben az időszakban”.  Több lánytól is elnézést kért, többek között egy addig még ismeretlen lányt is megnevezett, aki korábban nem csatlakozott a „vádlók táborába”.

Ezt követően a csapata, a Tempo Storm elkezdte kivizsgálni az ügyet, végül úgy döntöttek, hogy felbontják a szerződést a játékossal. Ezt követően ZeRo teljesen eltűnt a Twitterről is, most pedig az Amazon gamer platformjáról is kitették a szűrét. A tettei ugyanis merőben ellentmondanak a Twitch alapelveivel, így örökös kitiltással „jutalmazták” a zaklatót.

ZeRo a Twitch felületén 500 ezer követővel rendelkezett, amit így most elvesztett. Mindeközben az elkövetkezendő évek Smash eseményeiről is kitiltották, így a mindössze 25 éves chilei profi karrierje teljesen romokban hever jelenleg.

×